Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανία): Συζητάμε με το Αζερμπαϊτζάν για τη δυνατότητα διαμετακόμισης φυσικού αερίου προς την ΕΕ – Τελειώνουμε τη Ρωσία

Zelensky (Ουκρανία): Συζητάμε με το Αζερμπαϊτζάν για τη δυνατότητα διαμετακόμισης φυσικού αερίου προς την ΕΕ – Τελειώνουμε τη Ρωσία
Ο Πρόεδρος εξήγησε ότι μια συμφωνία για την αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου με τις προμήθειες του Αζερμπαϊτζάν είναι μία από τις προτάσεις
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία συζητά το ενδεχόμενο διέλευσης φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να διατηρήσει τον ρόλο της ως χώρα διέλευσης.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
Σύμφωνα με τον Zelensky, η Ουκρανία διαπραγματεύεται τις προμήθειες φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να διατηρήσει τον ρόλο της ως χώρα διέλευσης. 
Επιπλέον, η Ουκρανία στοχεύει να βοηθήσει τους δυτικούς γείτονές της στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας.
Ο Πρόεδρος εξήγησε ότι μια συμφωνία για την αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου με τις προμήθειες του Αζερμπαϊτζάν είναι μία από τις προτάσεις που συζητούνται αυτή τη στιγμή.
"Είναι τα υπουργικά στελέχη που ασχολούνται με αυτό τώρα. 
Εξετάζονται τώρα εναλλακτικά βήματα για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον αγωγό με έναν άλλο προμηθευτή φυσικού αερίου, μια άλλη χώρα. 
Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. 
Δεν θέλουμε να επεκτείνουμε τη σύμβαση φυσικού αερίου με τη Ρωσία.
Δεν θέλουμε να βγάλουν λεφτά εδώ», είπε ο Ουκρανός. 

Προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ανέκαθεν κρίσιμο στοιχείο της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης. 
Η Ρωσία υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές φυσικού αερίου στις χώρες της ΕΕ, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αναγκών τους σε ενεργειακούς πόρους.
Το αέριο του Αζερμπαϊτζάν διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμβάλλοντας στη μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό αέριο και προωθώντας τη σταθερότητα και την αξιοπιστία στον ενεργειακό εφοδιασμό της περιοχής.
Το Αζερμπαϊτζάν επεκτείνει επίσης ενεργά τις υποδομές του για να αυξήσει τον όγκο προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη στο μέλλον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 24 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το 14ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο περιελάμβανε περιορισμούς στην αγορά ή εισαγωγή ρωσικού LNG μέσω τερματικών που δεν συνδέονται με το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης