Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανεμφανίστηκε ο Juncker: Προσοχή στο «ελλιπές μυαλό και την εσφαλμένη συλλογιστική» του Trump

Επανεμφανίστηκε ο Juncker: Προσοχή στο «ελλιπές μυαλό και την εσφαλμένη συλλογιστική» του Trump
«Δεν πρέπει να δεχόμαστε τον Trump στα λόγια του», λέει ο Juncker, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεγάλο μέρος της θητείας του Trump
Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, υπερασπίστηκε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden μετά την καταστροφική του επίδοση στο debate την περασμένη εβδομάδα και προειδοποίησε για το «ελλιπές μυαλό και την εσφαλμένη λογική» του αντιπάλου του Donald Trump, σε συνέντευξή του στο Brussels Playbook του Politico.
Ο Juncker, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Κομισιόν από το 2014 έως το 2019 κατά τη διάρκεια του μεγάλου μέρους της προεδρίας του Trump, είπε ότι δεν είχε παρακολουθήσει ακόμη το debate της περασμένης εβδομάδας, η οποία προκάλεσε εκκλήσεις προς τον Biden να παραιτηθεί και να δώσει χώρο σε κάποιον άλλον να είναι υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία.
Ωστόσο, ο Juncker επέμεινε ότι «κάποιος μπορεί να είναι μιας ορισμένης ηλικίας… και να κάνει καλή δουλειά».
Αλλά ο Juncker δεν μάσησε τα λόγια όταν πρόκειται για τον Trump: «Πάντα πίστευε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν εχθρός του», είπε ο Juncker, προσθέτοντας ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων «θεωρεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ως εφεύρεση των Ευρωπαίων κατά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».
Μια πιθανή δεύτερη θητεία του Trump «δεν πρόκειται να αλλάξει τόσο πολύ» επειδή «δεν πρέπει να δεχόμαστε τον Trump στα λόγια του» όταν δίνει μεγαλειώδεις υποσχέσεις να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ή να υπονομεύσει το ΝΑΤΟ, είπε ο Λουξεμβούργιος πολιτικός.
Ο Juncker επιτέθηκε στον σύμμαχο του Trump, τον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orban, ο οποίος αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε μια ακροδεξιά συμμαχία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λέγοντας ότι θέλει «μέγιστη προβολή» για τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα.
Πρόσθεσε ότι η εξάμηνη προεδρία της Βουδαπέστης στο Συμβούλιο της ΕΕ, η οποία ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, είναι απίθανο να επιτύχει πολλά.
«Η επιρροή μιας προεδρίας είναι μεγάλη όταν θέλει να προωθήσει τα πράγματα.
Δεν είναι πολύ μεγάλη όταν θέλει να τα εμποδίσει», είπε.
Ο Juncker αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ.
Η Βρετανία «ανακαλύπτει επί του παρόντος τις συνέπειες της ψήφου της» να αποχωρήσει από το μπλοκ το 2016, «και οι συνέπειες αντιστοιχούν ακριβώς σε αυτές που της είπαμε ότι θα ήταν», δήλωσε ο Juncker, ο οποίος ηγήθηκε των συνομιλιών για το Brexit, μαζί με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ, Michel Barnier.
Ο Juncker είπε ότι οι πιθανότητες του Ηνωμένου Βασιλείου να επανενταχθεί στην ενιαία αγορά της ΕΕ ήταν ελάχιστες, αλλά ίσως θα μπορούσε να το κάνει «σε έναν ή δύο αιώνες».
«Όταν αφήνεις ένα σκάφος, δεν μπορείς να επιστρέψεις στο ίδιο σκάφος», είπε ο Juncker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης