Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Erdogan με Xi Jinping και Lukashenko - «Να σταματήσει ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας»

Συνάντηση Erdogan με Xi Jinping και Lukashenko - «Να σταματήσει ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας»
«Μπορεί να σταματήσει εάν δημιουργηθούν γερές βάσεις για την ειρήνη»
Σχετικά Άρθρα
Συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping είχε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.
Ο Τούρκος πρόεδρος μετέφερε στον Κινέζο ηγέτη ότι θέλει να συνεχισθούν οι πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας - Κίνας, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία, προσθέτοντας ότι ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό θα είναι επωφελές και για τις δύο χώρες.
Στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν τον Ρώσο-Ουκρανικό πόλεμο και τον πόλεμο στην Γάζα, με τον Ερντογάν να ζητά από την διεθνή κοινότητα να λάβει αποτελεσματικά μέτρα» για να αποτραπεί η εξάπλωση των δύο συγκρούσεων.
Επίσης, ο Tayyip Erdogan συνάντησε τον Λευκορώσο Πρόεδρο Alexander Lukashenko, στον οποίο μετέφερε ότι «είναι δυνατός ο τερματισμός της σύγκρουσης στην Ουκρανία εάν δημιουργηθεί μια σταθερή βάση για την ειρήνη».
«Κατά τη συνάντηση των ηγετών συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Λευκορωσίας, τις συνέπειες του ουκρανορωσικού πολέμου, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Erdogan είπε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει ο συνεχιζόμενος πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσία είπε ότι μπορεί να σταματήσει εάν δημιουργηθούν γερές βάσεις για την ειρήνη», ανέφερε η δήλωση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος Erdogan επιβεβαίωσε την πρόθεση της Τουρκίας να «συνεχίσει να αγωνίζεται για την ειρήνη και να έχει ειλικρινή επικοινωνία και με τις δύο πλευρές για αυτό το θέμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης