Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πληθυσμός της Γάζας συρρικνώνεται λόγω θανάτων και αναγκαστικής μετανάστευσης – Πάνω από 200.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τον τόπο τους

Ο πληθυσμός της Γάζας συρρικνώνεται λόγω θανάτων και αναγκαστικής μετανάστευσης – Πάνω από 200.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τον τόπο τους

Ο ΟΗΕ μειώνει την εκτίμησή του για τον πολιορκημένο πληθυσμό στο παλαιστινιακό έδαφος

Σχετικά Άρθρα
Η ανθρωπιστική κοινότητα του ΟΗΕ στη Γάζα μείωσε την εκτίμησή της για τον πληθυσμό στην πολιορκούμενη περιοχή από περίπου 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους σε περίπου 2,1 εκατομμύρια, μετά από χιλιάδες θανάτους και εξόδους Παλαιστινίων.
Ο Andrea De Domenico, ο οποίος ηγείται του ανθρωπιστικού γραφείου του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε την Τετάρτη ότι εννέα μήνες μετά τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, ο ΟΗΕ "για τον αποκλειστικό σκοπό του ανθρωπιστικού σχεδιασμού" μείωσε την εκτίμηση του πληθυσμού πριν από τον πόλεμο κατά λίγο λιγότερο.
Είπε ότι 110.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Γάζα και πέρασαν στην Αίγυπτο από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις συνοριακές αρχές, και σχεδόν 38.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο του Ισραήλ.
Περισσότεροι από 87.000 Παλαιστίνιοι τραυματίζονται, ενώ άλλοι 10.000 υπολογίζεται ότι έχουν ταφεί κάτω από τα συντρίμμια των βομβαρδισμένων σπιτιών.
Αυτό δεν αποκλείει ότι κάποιοι που έφυγαν μπορεί να επιστρέψου.
Αλλά μόνο για τους προγραμματικούς μας σκοπούς, ως ανθρωπιστική κοινότητα, υπολογίζουμε ότι ο πληθυσμός που υπάρχει στη Γάζα περιλαμβάνει περίπου 2,1 εκατομμύρια ανθρώπους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης