Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθαρό μήνυμα του Putin σε Erdogan και Zelensky - Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία μέσω μεσολαβητών

Καθαρό μήνυμα του Putin σε Erdogan και Zelensky - Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία μέσω μεσολαβητών
«Το θεμελιώδες ζήτημα εδώ δεν είναι μόνο η αρμοδιότητα αυτών των μεσολαβητών, αλλά και οι εξουσίες τους» εκτιμάει ο Ρώσος ηγέτης
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να συναφθούν συμφωνίες για την Ουκρανία μέσω διαμεσολαβητών.
«Είμαστε πάντα υπέρ των διαπραγματεύσεων, το ξέρετε καλά. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Το μόνο ζήτημα είναι ότι μου φαίνεται απίθανο να τερματίσω εντελώς τη σύγκρουση με τη βοήθεια μεσολαβητών και μόνο μέσω αυτών», εξήγησε ο ηγέτης του Κρεμλίνου.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας απάντησε ουσιαστικά στο σχόλιο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky με το οποίο δήλωσε την πρόθεσή του για διεξαγωγή συνομιλιών με τη Ρωσία μέσω διαμεσολαβητών.
«Πρώτα από όλα, είναι επειδή είναι απίθανο ένας μεσολαβητής να εξουσιοδοτηθεί να υπογράψει τελικά έγγραφα», διευκρίνισε ο Putin.
Επιπλέον, ο πρόεδρος εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο οποιοσδήποτε μεσολαβητής θα έχει νομιμοποίηση να φέρει τυχόν διαπραγματεύσεις στο επίπεδο των υπογραφών.
«Το θεμελιώδες ζήτημα εδώ δεν είναι μόνο η αρμοδιότητα αυτών των μεσολαβητών, αλλά και οι εξουσίες τους», εξήγησε επ' αυτού..
«Ποιος μπορεί να δώσει στους διαμεσολαβητές το είδος της εξουσίας που θα τους επέτρεπε να βάλουν ένα τέλος σε αυτήν την αντιπαράθεση; Απλώς πιστεύω ότι αυτό είναι απίθανο», επισήμανε με νόημα ο ηγέτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ωστόσο, ο Putin σημείωσε ότι η Ρωσία «καλωσορίζει την πρωτοβουλία της διαμεσολάβησης ως τέτοια», επαινώντας την αποτελεσματικότητα του Τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης