Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία - Εκλογές: Δεν κατέρρευσαν μόνο οι Συντηρητικοί - Πανωλεθρία για το υπέρ της ανεξαρτησίας Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας

Βρετανία - Εκλογές: Δεν κατέρρευσαν μόνο οι Συντηρητικοί - Πανωλεθρία για το υπέρ της ανεξαρτησίας Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας
Αφού κυριάρχησε στην πολιτική της Σκωτίας για χρόνια, το υπέρ της ανεξαρτησίας Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας, κατέρρευσε.
Οι Συντηρητικοί της Βρετανίας δεν είναι οι μόνοι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αφού κυριάρχησε στην πολιτική της Σκωτίας για χρόνια, το υπέρ της ανεξαρτησίας Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας πέρασε μια τρομερή νύχτα,καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το επίσημο exit poll των εκλογών έδειξε ότι το SNP κατέρρευσε σε μόλις δέκα έδρες.
Το SNP κέρδισε 48 από τις 59 έδρες της Σκωτίας στις εκλογές του 2019.

Καταστροφικό αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για το SNP, σημειώνει το Politico, το οποίο ισχυρίστηκε ότι η κατάκτηση της πλειοψηφίας των εδρών σε αυτές τις εκλογές θα αποτελούσε νέα εντολή για την ανεξαρτησία.
Ο ηγέτης του κόμματος, John Swinney, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ερωτήματα σχετικά με το τι σημαίνει μια τέτοια ανατροπή για τα όνειρα του κόμματος υπέρ της ανεξαρτησίας.
"Είναι ένα πολύ κακό αποτέλεσμα για το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας απόψε", δήλωσε ο Swinney στο BBC.
"Θα πρέπει να κάνουμε πολλές ενδοσκοπήσεις ως κόμμα.
Η γενική εικόνα είναι ζοφερή", δήλωσε ένας πρώην σύμβουλος του SNP, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Ένας υποψήφιος του SNP, που επίσης μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, υποστήριξε ότι το κόμμα τους "αγωνίζεται να ακουστεί στην εθνική συζήτηση", επισημαίνοντας την επιθυμία των ψηφοφόρων να απαλλαγούν από τη συντηρητική κυβέρνηση.
Τα πρώτα αποτελέσματα της Παρασκευής έδειξαν ότι το SNP αντιμετωπίζει τεράστιες απώλειες - κυρίως από το ανανεωμένο Εργατικό Κόμμα της Σκωτίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης