Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Προχωρά ο σχηματισμός κυβέρνησης - Υπουργός Οικονομικών η Rachel Reeves, υπουργός Εξωτερικών ο David Lammy

Βρετανία: Προχωρά ο σχηματισμός κυβέρνησης - Υπουργός Οικονομικών η Rachel Reeves, υπουργός Εξωτερικών ο David Lammy
Σύμφωνα με το BBC, ήδη τα πρώτα ονόματα έχουν αρχίσει να διαρρέουν...
Σχηματίζεται σταδιακά η νέας κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας υπό τον Keir Starmer.
Σύμφωνα με το BBC, ήδη τα πρώτα ονόματα έχουν αρχίσει να διαρρέουν, με την Rachel Reeves να αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών, ούσα η πρώτη γυναίκα σε αυτό το χαρτοφυλάκιο για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.
Αντίστοιχα, υπουργός Εξωτερικών φαίνεται πως αναλαμβάνει ο David Lammy.
Επίσης, ο John Healy αναλαμβάνει, σύμφωνα με το BΒC, υπουργός Άμυνας, η Yvette Cooper φαίνεται ότι γίνεται η επόμενη υπουργός Εσωτερικών και η Angela Rayner είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Επίσης, ο McFadden, ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του Starmer, βασικός αρχιτέκτονας της εκστρατείας των Εργατικών και δεύτερος ανώτερος πολιτικός των Εργατικών που επισκέφτηκε τον νέο πρωθυπουργό, γεγονός που λέει πολλά για τον ρόλο που παίζει, ανέλαβε καγκελάριος του Δουκάτου του Λάνκαστερ (σσ. τα καθήκοντά του θυμίζουν αυτά του «υπουργού Επικρατείας» και δεν έχει χαρτοφυλάκιο).
Eπίσης, ανακοινώθηκαν από το BBC οι: Shabana Mahmood στη θέση της υπουργού Δικαιοσύνης, Wes Streeting στο υπουργείο Υγείας, Bridget Phillipson στο υπουργείο Παιδείας, Εντ Μίλιμπαντ στο υπουργείο Ενέργειας, Liz Kendall, στο υπουργείο Εργασίας, ο Jonathan Reynolds υπουργός Επιχειρήσεων, ο Peter Kyle υπουργός Επιστημών, η Louise High υπουργός Μεταφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης