Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης επιλέχθηκε ως το «Καλύτερο αεροδρόμιο» της Ευρώπης από την ACI

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης επιλέχθηκε ως το «Καλύτερο αεροδρόμιο» της Ευρώπης από την ACI

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εξυπηρέτησε περισσότερους από 76 εκατομμύρια επιβάτες

Σχετικά Άρθρα

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, η πύλη της Τουρκίας στον κόσμο, κέρδισε το βραβείο «Καλύτερος Αεροδρόμιο» στην κατηγορία των αεροπορικών κόμβων, υποδέχοντας περισσότερους από 40 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI) Europe.
Το IGA Istanbul Airport μοιράστηκε το βραβείο με το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης, τον περσινό νικητή, με την ίδια βαθμολογία, σύμφωνα με δήλωση του mega air hub την Παρασκευή.

Ο Selahattin Bilgen, Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου, δήλωσε:

«Πάντα αναζητούμε νέους τρόπους για να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες των επισκεπτών μας στο αεροδρόμιο στους τομείς της βιωσιμότητας, της προσβασιμότητας, της καινοτομίας και της τεχνολογικής προόδου».
Πέρυσι, το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης εξυπηρέτησε περισσότερους από 76 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 18% από πέρυσι.
Επαινώντας την ισχυρή ανάπτυξη και τις λειτουργικές επιδόσεις του μέγα αεροπορικού κόμβου, η ACI Europe τόνισε ότι το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έθεσε τη βιωσιμότητα «στο επίκεντρο της στρατηγικής του», όπως τα σχέδια για έναν ηλιακό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής που θα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας.
«Οι κριτές σημείωσαν ότι ο νικητής συνέχισε να αποδεικνύει ότι η επιθετική επένδυση σε υπερσύγχρονες υποδομές αεροδρομίων, παράλληλα με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, είναι μια νικητήρια φόρμουλα — δημιουργώντας έναν ισχυρό παγκόσμιο ανταγωνιστικό κόμβο που είναι επιτυχημένος στο να κερδίζει επιβάτες και να προσελκύει περισσότερες αεροπορικές εταιρείες», πρόσθεσε.
Στην κατηγορία 25-40 εκατομμυρίων επιβατών, το αεροδρόμιο του Όσλο ανακηρύχθηκε το καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης χάρη στις ισχυρές επιδόσεις του σε επιχειρησιακές και ακριβείς επιδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης