Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή από αντιπολίτευση του Ισραήλ: Δεν είμαστε έτοιμοι για παρατεταμένο πόλεμο, χρειάζεται συμφωνία για τους ομήρους

Παραδοχή από αντιπολίτευση του Ισραήλ: Δεν είμαστε έτοιμοι για παρατεταμένο πόλεμο, χρειάζεται συμφωνία για τους ομήρους
«Το Ισραήλ ήταν πάντα αντίθετο στους παρατεταμένους πολέμους, και ο στρατός μας, που βασίζεται σε δυνάμεις εφέδρων, δεν είναι εξοπλισμένος για τέτοιου είδους πόλεμο»
Σχετικά Άρθρα
«Πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο, να συνάψουμε συμφωνία και να φέρουμε τους ομήρους στο σπίτι», ξεκαθάρισε ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Yair Lapid.
Μιλώντας στο Ισραηλινό Στρατιωτικό Ραδιόφωνο, προέτρεψε την κυβέρνηση Netanyahu να σταματήσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τη Hamas για να εξασφαλίσει την επιστροφή των ομήρων.
«Το Ισραήλ ήταν πάντα αντίθετο στους παρατεταμένους πολέμους, και ο στρατός μας, που βασίζεται σε δυνάμεις εφέδρων, δεν είναι εξοπλισμένος για τέτοιου είδους πόλεμο», προειδοποίησε.
Εδώ και εβδομάδες, δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις, ζητώντας μια συμφωνία ανταλλαγής ομήρων και πρόωρες εκλογές.
Το Σάββατο 6/7, η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth, επικαλούμενη ανώνυμες ενημερωμένες πηγές, ανέφερε ότι η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει τη Δευτέρα για να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για τη συμφωνία.
Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, οι διαπραγματεύσεις μέσω τρίτων μεταξύ Τελ Αβίβ και Hamas ξεκίνησαν εκ νέου για την επίτευξη συμφωνίας για την ανταλλαγή ισραηλινών και Παλαιστινίων ομήρων και για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης