Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταπεινωτική ήττα προκάλεσαν 60 Ρωσικοί πύραυλοι που πετούσαν στα 50 μέτρα – Με fake news απαντούν οι Ουκρανοί

Ταπεινωτική ήττα προκάλεσαν 60 Ρωσικοί πύραυλοι που πετούσαν στα 50 μέτρα – Με fake news απαντούν οι Ουκρανοί
Σε απάντηση σε μια ακόμη ταπεινωτική ήττα που υπέστησαν οι στρατιώτες της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ ως αποτέλεσμα της μαζικής ρωσικής επίθεσης, ο Zelensky κάλεσε μια επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Τα χτυπήματα που πραγματοποίησαν οι Ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία στις 8 Ιουλίου 2024… ήταν πρωτοφανούς καταστροφικότητας.
Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις της 8ης Ιουλίου πιθανότατα χρησιμοποίησαν μια νέα και αξιοσημείωτη τακτική για να μεγιστοποιήσουν τη ζημιά από τέτοιες σειρές κρούσεων.
Ο πρώην εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνταγματάρχης Yuriy Ihnat δήλωσε μετά τα χτυπήματα της 8ης Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις βελτιώνουν συνεχώς τις ικανότητές τους αναγνώρισης και κρούσης drone και την αποτελεσματικότητα τόσο των πυραύλων κρουζ όσο και των βαλλιστικών πυραύλων, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 8ης Ιουλίου ρωσικοί πύραυλοι κρουζ πέταξαν στο " εξαιρετικά χαμηλά» υψόμετρα.
Ο Ihnat σημείωσε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας έπρεπε να επιχειρήσουν να αναχαιτίσουν πυραύλους κρουζ που πετούσαν σε ύψος έως και 50 μέτρα πάνω από το έδαφος.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν επιθέσεις με πυραύλους κρουζ σε τόσο χαμηλά υψόμετρα και αυτό αποδεικνύει ότι κάτι έχουν ανακαλύψει με στόχο να προκαλούν την μέγιστη ζημιά στην ουκρανική υποδομή.
Ο Ihnat σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μειώνουν τις ηλεκτρομαγνητικές υπογραφές των drones μέχρι την τελευταία δυνατή στιγμή για να αποτρέψουν τον εντοπισμό τους από τις ουκρανικές δυνάμεις, κάτι που σημείωσε ο Ihnat σημαίνει ότι όταν οι ουκρανικές δυνάμεις εντοπίσουν το drone, ο πύραυλος που καθοδηγούσε το drone θα μπορούσε ήδη να είναι κοντά στο στόχο.
Η Ρωσία προσαρμόζει με συνέπεια τα πακέτα κρούσεων που χρησιμοποιεί κατά της Ουκρανίας για να εκμεταλλευτεί τις ελλείψεις της Ουκρανίας στον αέρα και τα πλήγματα της 8ης Ιουλίου αντιπροσωπεύουν ένα νέο και προσαρμοσμένο πακέτο κρούσης πρωτοφανούς καταστροφικότητας.

Τα αποδεικτικά στοιχεία κατέστρεψαν τα ψέματα του Κιέβου

Ένα άλλο βίντεο από τα ρωσικά χτυπήματα στην ουκρανική πρωτεύουσα αποκάλυψε όλα τα ψέματα που επισήμως προβάλει ο ουκρανικός στρατός.
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 13 πυραύλους Kh – 101 στο Κίεβο , εκ των οποίων οι 11 φέρεται να καταρρίφθηκαν .
Ένας από τους πύραυλους φέρεται να έπληξε απευθείας ένα νοσοκομείο παίδων.
Πολλά βίντεο διέψευσαν τα ψέματα.
Πολλά video δείχνουν μια σειρά από ρωσικά χτυπήματα στο εργοστάσιο Artyom.
Η εγκατάσταση χτυπήθηκε από τουλάχιστον 6 πυραύλους Kh-101.
Τα ψέματα των ουκρανών αποκαλύφθηκαν πολύ εύκολα.
Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα πώς μοιάζουν οι ρωσικοί πύραυλοι Kh-101.
Είναι τελείως διαφορετικοί από αυτόν που χτύπησε την περιοχή κοντά στο νοσοκομείο.
Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το νοσοκομείο υπέστη ζημιές από τους πυραύλους NASAMS της Ουκρανίας στην προσπάθεια τους να αποκρούσουν την Ρωσική επίθεση.

ruisssssskinassll.png

Οι ρώσοι διαλύουν μεθοδικά την Ουκρανία – Πρωτοφανών διαστάσεων η καταστροφικότητα των πυραύλων

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε πολλά μαζικά κύματα χτυπημάτων σε ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τα χτυπήματα, υποστηρίζοντας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν ομαδικό πλήγμα με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας στις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής βιομηχανίας της Ουκρανίας και στις αεροπορικές βάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της.
Οι καθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν

Τα γεγονότα

Το βράδυ της 8ης Ιουλίου, σειρήνες ήχησαν σε όλες τις ουκρανικές περιοχές.
Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ως αποτέλεσμα της συνδυασμένης ρωσικής επίθεσης, χτυπήθηκαν στόχοι στο κεντρικό, νότιο και ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.
Περίπου στις 3 τα ξημερώματα εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα Κίεβο, καθώς και στις περιοχές Zhitomir, Chernihiv, Kharkiv, Odessa, Dnepropetrovsk, Sumy, Poltava, Kherson, Zaporozhie.

Οι μαζικές επιθέσεις ξεκίνησαν ξανά το πρωί.
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε διάφορα drones και πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των Iskanders και Kinzhals, για να εντοπίσει τους στόχους, να αποκαλύψει τις περιοχές ανάπτυξης των δυνάμεων αεράμυνας, να καταστρέψει τους στόχους και να επιβεβαιώσει τη ζημιά.
Το απόγευμα, περισσότερα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν στόχους στις περιοχές Dnepropetrovsk και Mykolaiv.

Στις 2 μ.μ., η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε επίσημα ότι οι δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν 30 ρωσικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένου 1 υπερηχητικού Kinzhal, παρά το γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει τα μέσα να καταρρίψει τέτοιους πυραύλους.
Οι άλλοι πύραυλοι που καταστράφηκαν φέρεται να περιελάμβαναν:

3 πύραυλοι Iskander-M,
12 πύραυλοι Kalibr,
11 πύραυλοι Kh-101,
3 βλήματα Kh-59/69.

Τα κραυγαλέα ψέματα των Ουκρανών

Τα κραυγαλέα ψέματα του ουκρανικού στρατού διαψεύδονται από τις φρικτές ζημιές που υπέστη.
Περίπου το μεσημέρι, ουκρανικές πηγές παρακολούθησης και πλάνα από τα σημεία σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας επιβεβαίωσαν τουλάχιστον 20 επιτυχημένες ρωσικές επιδρομές.
Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας δέχτηκε μια από τις πιο μαζικές επιθέσεις που υπέστη από την έναρξη των εχθροπραξιών.
Οι κάτοικοι της περιοχής ξέχασαν την απαγόρευση κινηματογράφησης των χτυπημάτων.
Τα πλάνα επιβεβαίωσαν την καταστροφή πολλών στόχων σε διάφορες περιοχές της πόλης.
Τοπικές πηγές έγραψαν για τα χτυπήματα στις συνοικίες Solomenskiy, Dneprovsky και Goloseevsky της πρωτεύουσας, ενώ οι τοπικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για συντρίμμια αναχαιτισμένων ρωσικών πυραύλων.
Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε επίσημα τουλάχιστον ένα ρωσικό χτύπημα.
Ένας από τους στόχους της ρωσικής επίθεσης ήταν το αεροδρόμιο Zhuliany, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης.
Ο καπνός φάνηκε να υψώνεται στην περιοχή.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, τουλάχιστον ένας εκτοξευτής του αμερικανικού συστήματος αεράμυνας Patriot χτυπήθηκε.
Επίσης σκοτώθηκαν δυτικοί «στρατιωτικοί σύμβουλοι» που εμπλέκονται πάντα στη λειτουργία αυτών των πολύτιμων συστημάτων των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τα πλάνα από την πόλη, ένας ακόμη στόχος καταστράφηκε κοντά στο σταθμό του μετρό Lukyanovskaya.
Ο καπνός επιβεβαίωσε ότι το χτύπημα πιθανότατα έφτασε στο Luch Design Bureau, το οποίο είναι ένας σημαντικός ουκρανός κατασκευαστής εξαρτημάτων για την αμυντική βιομηχανία, ή στις κοντινές εγκαταστάσεις της εταιρείας συμμετοχών Artem, που παράγει τους πυραύλους και άλλα όπλα.
Περισσότερα χτυπήματα αναφέρθηκαν στην περιοχή του εργοστασίου Antonov, το οποίο παράγει αεροπορικό εξοπλισμό.

Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσης την καταστροφή τριών ενεργειακών υποσταθμών στις περιοχές Goloseevsky και Shevchenko του Κιέβου.
Το ηλεκτρικό δίκτυο υπέστη ζημιά.

Περισσότεροι στόχοι που καταστράφηκαν από τα ρωσικά πλήγματα στην ουκρανική πρωτεύουσα είναι πιθανό να αποκαλυφθούν σύντομα.
Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι ρωσικά UAV είδαν να επιχειρούν πάνω από την πόλη κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων και μετά την επίθεση.
kyiv-768x961.jpg
Τα Ουκρανικά fake news

Όπως πάντα, το καθεστώς του Κιέβου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρύψει την αλήθεια.
Προκειμένου να κερδίσει τα πρωτοσέλιδα και να κρύψει τα πραγματικά αποτελέσματα της επίθεσης και τη ρωσική επιτυχία, η ουκρανική προπαγάνδα ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία μέσων ενημέρωσης με στόχο να κατηγορήσει ξανά τον ρωσικό στρατό για μια άλλη ψεύτικη επίθεση σε μια πολιτική εγκατάσταση.
Σύμφωνα με ουκρανικά ψέματα, ρωσικός πύραυλος έπληξε νοσοκομείο παίδων στην πρωτεύουσα.
To ψέμα διαψεύστηκε αμέσως από τα πλάνα, τοπικές αναφορές και ακόμη και ισχυρισμούς Ουκρανών πολιτικών αξιωματούχων. Το βίντεο της στιγμής του χτυπήματος έδειξε ξεκάθαρα έναν αντιαεροπορικό πύραυλο πολύ παρόμοιο με το NASAMS.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχολίασε επίσημα:

«Οι δηλώσεις εκπροσώπων του καθεστώτος του Κιέβου σχετικά με τη δήθεν εσκεμμένη πυραυλική επίθεση της Ρωσίας σε μη στρατιωτικούς στόχους είναι απολύτως αναληθή.
Πολλές δημοσιευμένες φωτογραφίες και βίντεο από το Κίεβο επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά το γεγονός της καταστροφής λόγω της πτώσης ενός ουκρανικού πυραύλου αεράμυνας».
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το χτύπημα ακριβώς κοντά στο νοσοκομείο που ήταν γεμάτο παιδιά να μην είναι λάθος αλλά φρικτή πρόκληση του καθεστώτος του Κιέβου.
Περισσότερα πλάνα από την πόλη έδειξαν τα μέρη των πυραύλων Patriot να πέφτουν στα κεφάλια αμάχων στην πόλη.

Η Ουκρανική αεράμυνα υπέστη ήττα

Η αεροπορική άμυνα Ουκρανίας/ΝΑΤΟ έχασε επαίσχυντα άλλη μια μάχη ενάντια σε ρωσικά drones και πυραύλους.
Η πρωτεύουσα Κίεβο είναι η πιο προστατευμένη πόλη στο πίσω μέρος της Ουκρανίας, αλλά η κλίμακα της καταστροφής επιβεβαίωσε ότι κανένα σύστημα του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό.

Αεροδρόμια

Τα ρωσικά χτυπήματα ακριβείας προκάλεσαν περισσότερες ζημιές σε πολλά αεροδρόμια της Ουκρανίας.
Εκρήξεις αναφέρθηκαν στις περιοχές του αεροδρομίου Ozerny στην περιοχή Zhitomir, Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsk, Voznesensk στην περιοχή Mykolaiv, Mirgorod στην περιοχή Poltava, καθώς και Zhuliany στο Κίεβο.
Οι τελευταίες εβδομάδες σημαδεύτηκαν από μια σειρά καταστροφικών ρωσικών επιδρομών στα πίσω στρατιωτικά αεροδρόμια της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Mirgorod, με αποτέλεσμα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία να υποστεί σοβαρές απώλειες σε πολλά αεροσκάφη.
Τα νέα ρωσικά μαζικά πλήγματα στα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα είναι ένα άλλο σαφές παράδειγμα ανικανότητας της ουκρανικής αεράμυνας να προστατεύσει τις στρατηγικά στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ διαβεβαιώνει το κοινό ότι θα αναπτύξει το πολύτιμο F-16 του στο ουκρανικό έδαφος.

Περιοχή Sumy

Μια σειρά χτυπημάτων σημειώθηκε στη συνοριακή περιοχή Sumy. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, μια στρατιωτική στήλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκε καθ' οδόν προς τις συνοριακές περιοχές.
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αναγκάστηκε να στείλει ενισχύσεις στην περιοχή Sumy ως απάντηση στις πρόσφατες ρωσικές χερσαίες επιχειρήσεις σε διάφορους συνοριακούς οικισμούς αλλά το σχέδιό τους ματαιώθηκε από τα ρωσικά χτυπήματα.
Ως αποτέλεσμα της καταστροφής της στήλης, ο ουκρανικός στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Περιφέρεια Dnepropetrovsk

Πολυάριθμες εκρήξεις καταγράφηκαν σε διάφορες πόλεις στην περιοχή του Dnepropetrovsk.
Υπήρχαν αρκετά κύματα τη νύχτα, το πρωί και το απόγευμα.
Τα πλάνα επιβεβαίωσαν αρκετές εκρήξεις στην πρωτεύουσα της περιοχής, την πόλη Dnepro.

Η πόλη Krivyi Rih δέχτηκε μαζική επίθεση.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τις εκρήξεις, υποστηρίζοντας ότι σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι.
Ένας από τους στόχους που καταστράφηκαν από τα ρωσικά πλήγματα ήταν το κτίριο του τοπικού εργοστασίου
που χρησιμοποιούσε ο ουκρανικός στρατός.

Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk

Ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν το κρησφύγετο του ουκρανικού στρατού στους οικισμούς της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk που βρίσκονται ακόμη υπό ουκρανικό έλεγχο.
Ένα άλλο χτύπημα ακριβείας των ρωσικών πυραύλων Kh-22 κατέστρεψε εγκαταστάσεις στη βιομηχανική ζώνη στο βόρειο τμήμα της πόλης Pokrovsk (γνωστό και ως Kirovograd).
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο επιβεβαίωσε μια πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις που πιθανότατα χρησιμοποιούνταν ως εργαστήρια ή αποθήκες από τον ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με ουκρανικές αναφορές, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Περισσότερα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν στόχους στις πόλεις Slavyansk και Kramatorsk.
Το εργοστάσιο μηχανουργικής κατασκευής Novokramatorsky φέρεται να χτυπήθηκε.
Ο καπνός εντοπίστηκε στη βιομηχανική περιοχή στο Kramatorsk.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν αμερικανικούς πυραύλους ATACMS

Τη νύχτα, ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις απέτρεψαν την ουκρανική επίθεση στις ρωσικές πίσω περιοχές.
Ο ουκρανικός στρατός με την υποστήριξη των αναγνωριστικών και «στρατιωτικών συμβούλων» του ΝΑΤΟ πιθανότατα σχεδίαζε να εξαπολύσει ένα άλλο κύμα πυραυλικών επιθέσεων στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Προετοιμάζοντας την επίθεση, οι εκτοξευτές HIMARS με τους αμερικανικούς πυραύλους ATACMS κατευθύνονταν προς τις θέσεις εκτόξευσης.
Εκείνη τη στιγμή, εντοπίστηκαν από ρωσικές αναγνωρίσεις και αμέσως μετά την ανάπτυξή τους, οι εκτοξευτές φέρεται να χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους Iskander.
Ως αποτέλεσμα, η σχεδιαζόμενη επίθεση στα ρωσικά εδάφη ματαιώθηκε και οι εκτοξευτές με πυραύλους ATACMS καταστράφηκαν.

Η βραδιά ήταν γεμάτη όχι μόνο για τους ουκρανούς στρατιωτικούς αλλά και για τους συναδέλφους τους στο ΝΑΤΟ.
Αμέσως μετά τη λήψη πληροφοριών για την απογείωση ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών, η Πολωνία σήκωσε τα αεροσκάφη της στον αέρα.
Αυτή είναι ήδη η ρουτίνα της τοπικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο στρατός της χώρας τόνισε ότι αυτό είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της ασφάλειας του πολωνικού εναέριου χώρου.

«Υπήρξε έντονη δραστηριότητα της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ιδίως λόγω των χτυπημάτων σε στόχους που βρίσκονται στα δυτικά του ουκρανικού εδάφους.
Όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διασφάλιση της ασφάλειας του πολωνικού εναέριου χώρου έχουν ενεργοποιηθεί και η επιχειρησιακή διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση», δήλωσε το πολωνικό υπουργείο Άμυνας.

Εν τω μεταξύ, αναγνωριστικά αεροσκάφη χωρών του ΝΑΤΟ επιχειρούσαν κοντά στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια των μαζικών ρωσικών επιδρομών.
Ένα Boeing KC-135T Stratotanker της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εντοπίστηκε να επιχειρεί κοντά στο Rzeszow στην Πολωνία.
Προφανώς συνόδευε ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος, το οποίο είχε κλειστούς τους αναμεταδότες ραντάρ.
Η αναγνώριση του ΝΑΤΟ ήταν απασχολημένη με την αξιολόγηση των ζημιών που υπέστη η Ουκρανία, παρακολουθώντας τα αποτελέσματα των ρωσικών επιδρομών και ακολουθώντας τις οδηγίες των πτήσεων των ρωσικών πυραύλων για την υποστήριξη της ουκρανικής αεράμυνας.

Σε απάντηση σε μια ακόμη ταπεινωτική ήττα που υπέστησαν οι στρατιώτες της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ ως αποτέλεσμα της μαζικής ρωσικής επίθεσης, ο Zelensky κάλεσε μια επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Το σχέδιό του το ανακοίνωσε κατά την παραμονή του στη Βαρσοβία. Λίγες ώρες πριν από την πυραυλική επίθεση στο Κίεβο, παραδοσιακά εγκατέλειψε την Ουκρανία.
Αυτή τη φορά ο Zelensky έφτασε στην Πολωνία, όπου υπέγραψε συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης