Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Το προσχέδιο δήλωσης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ αποκαλεί μη αναστρέψιμη την ένταξη της Ουκρανίας

CNN: Το προσχέδιο δήλωσης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ αποκαλεί μη αναστρέψιμη την ένταξη της Ουκρανίας
Το προσχέδιο της δήλωσης ενδέχεται να αλλάξει ακόμη πριν εγκριθεί η τελική έκδοση, διευκρινίζει το CNN
Σχετικά Άρθρα
Η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα χαρακτηριστεί ως «μη αναστρέψιμη» στο προσχέδιο δήλωσης για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται μεταξύ 9 έως 11 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το προσχέδιο.
«Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει τη χρήση αυτής της λέξης («μη αναστρέψιμη») στην τελική δήλωση, ωστόσο επισημαίνεται επίσης ότι η Ουκρανία πρέπει να συνεχίσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε στο CNN ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η τελική έκδοση της δήλωσης της συνόδου κορυφής θα περιέχει αυτή τη διατύπωση.
Το προσχέδιο της δήλωσης ενδέχεται να αλλάξει ακόμη πριν εγκριθεί η τελική έκδοση, διευκρινίζει το CNN.
Το τηλεοπτικό κανάλι αποκαλεί την παρουσία μιας τέτοιας διατύπωσης στο έγγραφο «ένα σημαντικό μήνυμα για την Ουκρανία και τη Ρωσία».
Νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο ουκρανική διπλωματική πηγή, ανέφερε ότι οι πιθανότητες να λάβει πρόσκληση στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον είναι σχεδόν μηδενικές και αυτό αναγνωρίζεται και στην Ουκρανία. Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι η σύνοδος κορυφής θα ανακοινώσει τις συμφωνίες της συμμαχίας με την Ουκρανία στους τομείς της στρατιωτικής εκπαίδευσης, της επιμελητείας, της τεχνικής υποστήριξης και της οικονομικής υποστήριξης.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε επίσης ότι το νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, το οποίο σχεδιάζεται να εγκριθεί στην Ουάσιγκτον, καθώς και η προώθηση της μεγαλύτερης συμβατότητας του ουκρανικού στρατού με τα πρότυπα της συμμαχίας, θα γίνει για το Κίεβο «γέφυρα προς το ΝΑΤΟ» με την ιδιότητα μέλους»
Όπως τόνισε ο πρόεδρος Putin της Ρωσίας, η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης