Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antonov (Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ σιωπούν για το γεγονός ότι ένας ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας έπληξε νοσοκομείο στο Κίεβο

Antonov (Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ σιωπούν για το γεγονός ότι ένας ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας έπληξε νοσοκομείο στο Κίεβο
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η καταστροφή προκλήθηκε από την πτώση ενός ουκρανικού πυραύλου αεράμυνας και δεν είναι η πρώτη φορά που το Κίεβο επιδίδεται σε τέτοιες προκλήσεις και fake news
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σιωπούν για το γεγονός ότι ένας ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας έπληξε νοσοκομείο στο Κίεβο προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την κατάσταση για νέες παραδόσεις όπλων, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Anatoly Antonov.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες σιωπούν υποκριτικά για το γεγονός ότι η κεφαλή που έπληξε την πολιτική υποδομή αποδείχθηκε ότι ήταν ένας ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας», ανέφερε ο Anatoly Antonov σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την πρεσβεία.
Όπως τόνισε ο πρέσβης, «η υστερία για το κατεστραμμένο νοσοκομείο Okhmatdyt στο Κίεβο, που εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελεί παράδειγμα λυσσασμένης αντιρωσικής προπαγάνδας».
«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι και οι ντόπιοι παρατηρητές, χωρίς να κατανοούν τα γεγονότα, χρησιμοποιούν κυνικά την τραγωδία εναντίον της Ρωσίας», τόνισε ο Anatoly Antonov.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, αυτό που συνέβη λέει μόνο ένα πράγμα: η Δύση θα πρέπει να σταματήσει να προμηθεύει το καθεστώς του Κιέβου με όπλα, τα οποία σκοτώνουν αμάχους στη Ρωσία και την ίδια την Ουκρανία.
«Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι το περιστατικό με το κατεστραμμένο νοσοκομείο, που συνέβη την παραμονή της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, προφανώς εκλήφθηκε από τους δυτικούς προστάτες του Κιέβου ως ένα «εξαιρετικό δώρο» για να δικαιολογήσει την περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης και τη συνέχιση του πολέμου έως τον τελευταίο Ουκρανό», κατέληξε ο Anatoly Antonov.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε προηγουμένως ότι οι δηλώσεις για σκόπιμη επίθεση σε μη στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία δεν είναι αληθινές, η καταστροφή προκλήθηκε από την πτώση ενός ουκρανικού πυραύλου αεράμυνας και δεν είναι η πρώτη φορά που το Κίεβο επιδίδεται σε τέτοιες προκλήσεις και fake news.
Οι πολυάριθμες δημοσιευμένες φωτογραφίες και βίντεο από το Κίεβο επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα το γεγονός της καταστροφής λόγω της πτώσης ενός ουκρανικού πυραύλου που εκτοξεύτηκε από ένα αντιαεροπορικό συγκρότημα εντός της πόλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης