Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Κανείς δεν σηκώνει τηλέφωνο πλέον»… άφαντοι οι δωρητές του Joe Biden, αμφιβάλουν για την υποψηφιότητα του

«Κανείς δεν σηκώνει τηλέφωνο πλέον»… άφαντοι οι δωρητές του Joe Biden, αμφιβάλουν για την υποψηφιότητα του
Ορισμένοι από τους συνεργάτες της εκστρατείας του Biden έχουν σταματήσει να κάνουν κλήσεις σε πιθανούς δωρητές από το debate της 27ης Ιουνίου
Η επιχείρηση συγκέντρωσης κεφαλαίων του προέδρου Joe Biden άρχισε να δείχνει ρωγμές στην κάποτε τρομερή πανοπλία της, σχεδόν 10 ημέρες μετά την καταστροφική επίδοσή του στο προεδρικό debate.
Ορισμένοι από τους συνεργάτες της εκστρατείας του Biden έχουν σταματήσει να κάνουν κλήσεις σε πιθανούς δωρητές από το debate της 27ης Ιουνίου, σύμφωνα με πηγές του CNBC.
«Κανείς δεν σηκώνει τηλέφωνο», είπε ένας συνεργάτης του προέδρου, ο οποίος συγκεντρώνει χρήματα για τον Biden και το Δημοκρατικό Κόμμα.
Μερικοί από τους συνεργάτες του περιορίζουν την προσέγγισή τους σε άτομα στα προσωπικά τους δίκτυα συγκέντρωσης κεφαλαίων, αφού είτε δεν έλαβαν καμία απολύτως απάντηση στα ερωτήματα είτε έλαβαν εξαγριωμένες απαντήσεις από ανθρώπους που αμφισβήτησαν γιατί έπρεπε να δώσουν χρήματα στον Biden μετά την υποτυπώδη απόδοσή του στο debate.
Τα bundler είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της στρατηγικής χρηματοδότησης οποιασδήποτε καμπάνιας.
Τυπικά πλούσιοι και καλά συνδεδεμένοι οι ίδιοι, οι bundler συμφωνούν να επικοινωνήσουν απευθείας με άτομα στα προσωπικά τους δίκτυα —τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά— για να ζητήσουν δωρεές για εκστρατείες και κοινές επιτροπές συγκέντρωσης κεφαλαίων.
Το bundling είναι περισσότερο τέχνη παρά επιστήμη.
Ορισμένοι bundlers ζητούν μόνο μικρές συνεισφορές από άτομα που γνωρίζουν, ενώ άλλοι αισθάνονται άνετα να ζητούν εξαψήφια τσεκ.
Το κλειδί είναι ότι ένας bundler ξοδεύει το προσωπικό του κεφάλαιο ζητώντας από τους φίλους, την οικογένεια, τους πελάτες και τους συναδέλφους αυτό που είναι ουσιαστικά μια χάρη — να δώσει χρήματα σε έναν υποψήφιο που μοιράζεται τις αξίες τους.
Η πρόοδος των bundlers είναι μια λυδία λίθος για τη δυναμική της εκστρατείας: Όταν ένας υποψήφιος είναι σε άνοδο, οι bundlers θα είναι πρόθυμοι να μιλήσουν με φίλους και συγγενείς για την εκστρατεία.
Αλλά εάν ένας υποψήφιος αντιμετωπίζει προβλήματα, οι bundlers συχνά αισθάνονται την απογοήτευση πολύ πριν φτάσει στο προσωπικό της εκστρατείας.

Αβεβαιότητα για την υποψηφιότητα

Μερικοί από τους συνεργάτες του Biden σταθμίζουν αν θα σταματήσουν τις κλήσεις, τα μηνύματα και τα email τους επειδή δεν είναι πεπεισμένοι ότι θα είναι στην κούρσα πολύ περισσότερο, παρά τα όσα λέει ο πρόεδρος.
«Δεν πρόκειται να συγκεντρώσω άλλα χρήματα ή να γράψω επιταγές μέχρι να βεβαιωθώ ότι είναι ο υποψήφιος και η εκστρατεία βρει ημερομηνία» για τον προγραμματισμένο έρανο του για τον Biden, δήλωσε ο επί χρόνια σύμμαχος και έρανος του Biden, John Morgan.
«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές.
Αλλά οι δωρητές μου πρέπει να είναι σίγουροι ότι είναι ο υποψήφιος», είπε ο Morgan, όταν ρωτήθηκε ποιες διαβεβαιώσεις θέλει να δει ότι ο Biden θα παραμείνει στην προεδρική κούρσα.
Άλλοι χορηγοί υποχωρούν επειδή πιστεύουν ότι ο πρόεδρος πρέπει να εγκαταλείψει τον αγώνα.
«Τώρα είναι καλύτερο για τη χώρα και τον κόσμο να δώσει τη σκυτάλη.
Θα είναι καταστροφή για τη χώρα να παραμείνει στην κούρσα», δήλωσε ο Stewart Bainum Jr., ο πρόεδρος της Choice Hotels και σημαντικός δωρητής του Biden.
«Θα βοηθήσουμε τον υποψήφιο - όποιος κι αν είναι αυτός - μετά το συνέδριο.
Δεν θα το κάνουμε πριν από το συνέδριο», δήλωσε ο Bainum στο CNBC σε συνέντευξή του τη Δευτέρα.
Το συνέδριο έχει προγραμματιστεί για τις 19-22 Αυγούστου στο Σικάγο.
Ο Bainum, ο οποίος φιλοξένησε έρανο για τον Biden στο Μέριλαντ πέρυσι, είπε ότι πιστεύει ότι ο πρόεδρος θα εγκαταλείψει την κούρσα για το συνέδριο και ότι ο υποψήφιος θα επιλεγεί από τους αντιπροσώπους.
«Θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι ο υποψήφιος.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια ανοιχτή συνέλευση και οι εκπρόσωποι μπορούν να αποφασίσουν», πρόσθεσε.
Ο Bainum και η σύζυγός του Sandy Bainum έχουν δώσει ο καθένας το νόμιμο μέγιστο των 929.600 δολαρίων στο Biden Victory Fund, το οποίο ωφελεί την εκστρατεία, την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και δεκάδες κρατικά κόμματα, σύμφωνα με τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής.
Εάν ο Biden δεν εγκαταλείψει, είπε ο Bainum, φοβάται ότι ο πρόεδρος θα χάσει από τον πρώην πρόεδρο Donald Trump και θα «σκοτώσει» κάθε πιθανότητα που έχουν οι Δημοκρατικοί να ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής ή να κατέχουν την πλειοψηφία των εδρών στη Γερουσία.

Οι δημοσκοπήσεις

Από τη Δευτέρα, ο Biden υστερούσε από τον Trump κατά 3,3 ποσοστιαίες μονάδες σε αντιστοιχία γενικών εκλογών, σύμφωνα με μέσο όρο δημοσκοπήσεων της RealClearPolitics.
Μια νέα δημοσκόπηση του Bloomberg/Morning Consult το Σαββατοκύριακο έδειξε ότι ο Trump προηγείται του Biden στις βασικές πολιτείες πεδίου μάχης της Αριζόνα, της Τζόρτζια, της Νεβάδα και της Βόρειας Καρολίνας.
Στο Μίσιγκαν και στο Ουισκόνσιν, η δημοσκόπηση είχε τον Biden 5 και 3 μονάδες, αντίστοιχα.
Εάν ο Biden και η πολιτική του επιχείρηση έβλεπαν πτώση στη συγκέντρωση κεφαλαίων τις επόμενες εβδομάδες, θα ήταν μια ριζική αλλαγή για τον πρόεδρο, ο οποίος εδώ και χρόνια ήταν αποδοτικός στους εράνους για τις δικές του εκστρατείες και για το Δημοκρατικό Κόμμα.
Η ομάδα του προέδρου ανέφερε 127 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένων άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων που είπαν ότι εισήχθησαν τις ημέρες μετά το debate.
Η συνολική προσπάθεια επανεκλογής Biden, που αποτελείται από επιτροπές εκστρατείας, συμμαχικές ομάδες και το DNC, είπε ότι ξεκίνησε τον Ιούλιο με 240 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.
Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες του Biden να καθησυχάσει τους δωρητές των κομμάτων ότι η επίδοση στο debate του ήταν ένα μεμονωμένο αρνητικό γεγονός, ορισμένοι από αυτούς εξακολουθούν να κλονίζονται από την απόδοση κατά την οποία ο Biden δυσκολευόταν να τελειώσει τις προτάσεις του, να διατηρήσει τη σκέψη του και να απαντήσει με πυγμή στον Trump .
Οι προσπάθειες να καταπνίξουν τις ανησυχίες των χορηγών φαίνεται να έχουν μικτά αποτελέσματα.
Τη Δευτέρα, ο Biden συμμετείχε σε τηλεφωνική επικοινωνία με πολλούς από τους κορυφαίους δωρητές του, τη διευθύντρια της εκστρατείας Jen O'Malley Dillon και τον κυβερνήτη του Μέριλαντ, Wes Moore.
Η κλήση ξεκίνησε σχεδόν 35 λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC.
Ο πρόεδρος επανέλαβε το σχέδιό του προς τους δωρητές στο κάλεσμα να παραμείνει στην κούρσα, παρά τις βαθιές ανησυχίες ορισμένων για την ικανότητά του να νικήσει τον Trump.
Ο Biden αναφέρθηκε στην κακή του απόδοση στο debate λέγοντας ότι σχεδίαζε να «επιτεθεί, επιτεθεί, επιτεθεί, επιτεθεί» στον Trump στο δεύτερο debate τον Σεπτέμβριο, εξήγησε ένας από τους ανθρώπους.
Η κριτική που έλαβε ο Biden από δωρητές κομμάτων δεν φαίνεται να τον ενοχλεί, παρόλο που μερικοί, όπως η κληρονόμος της οικογένειας της Disney, Abigail Disney, είπαν ότι σχεδιάζουν να σταματήσουν τις δωρεές στο Δημοκρατικό Κόμμα μέχρι να αποχωρήσει ο Biden.
«Δεν με νοιάζει τι έχουν να πουν οι εκατομμυριούχοι», είπε ο Biden στην εκπομπή «Morning Joe» του MSNBC τη Δευτέρα.
«Παρεμπιπτόντως, δεν βλέπετε πολλούς από αυτούς να συρρέουν στον Trump», ανέφερε.

Υπάρχουν και οι υποστηρικτές

Και ενώ σίγουρα υπάρχει ανησυχία που εξαπλώνεται στις τάξεις των Δημοκρατικών δωρητών, υπάρχουν ακόμα πολλοί πρόθυμοι να συνεχίσουν να βοηθούν τον πρόεδρο
«Υποστηρίζω πλήρως τον πρόεδρο και σκοπεύω να συνεχίσω να δίνω.
Δεν είναι τέλειος, αλλά η εναλλακτική είναι απαράδεκτη.
Όχι μόνο για τους Δημοκρατικούς, αλλά και για τους ανεξάρτητους και πολλούς προοδευτικούς παραδοσιακούς συντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους», δήλωσε ο Glen Tullman, Διευθύνων Σύμβουλος της Transcarent.
Ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της Livongo Health έδωσε 450.000 δολάρια στο Biden Victory Fund τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα αρχεία της FEC.
Υπάρχουν επίσης αρκετοί έρανοι για τον Biden που προγραμματίζονται σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο Biden σκοπεύει να συμμετάσχει σε έρανο στο Όστιν του Τέξας, γύρω στις 15 Ιουλίου, την ίδια ημέρα που σχεδιάζει να εκφωνήσει ομιλία στην Προεδρική Βιβλιοθήκη του LBJ.
Επίσης, θα ταξιδέψει στην Καλιφόρνια και το Κολοράντο για συγκέντρωση χρημάτων στο τέλος του μήνα για εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε ο επιχειρηματίας Tim Gill, καθώς και ο στέλεχος ακινήτων Wayne Jordan και η σύζυγός του, μακροχρόνια δωρητής των Δημοκρατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης