Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ευρώπης, πτώση 4,14% στην BP

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ευρώπης, πτώση 4,14% στην BP
Στη Wall Street, τα futures του Dow Jones κινούνται στο +0,05%, του S&P 500 στο +-0,15% και του Nasdaq στο +0,30%
Μικτές τάσεις καταγράφηκαν σήμερα 9/7 στις ευρωπαϊκές αγορές με επίκεντρο την αβεβαιότητα από τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.
Το πολιτικό κλίμα στη Γαλλία έχει γίνει ακόμη πιο περίπλοκο, αφού η αριστερή συμμαχία κέρδισε περισσότερες έδρες στο κοινοβούλιο και δεσμεύτηκε να επιλέξει υποψήφιο πρωθυπουργό εντός αυτής της εβδομάδας.
Ωστόσο παραδέχτηκε την ανάγκη διαπραγμάτευσης με άλλα πολιτικά μπλοκ για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν και αρχικά αντιτάχθηκε έντονα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ήπια πτώση καταγράφεται στις τιμές του πετρελαίου με το brent να διαμορφώνεται στα 85,53 δολ. το βαρέλι στο -0,26% και του αμερικανικού αργού στα 82,07 δολ. το βαρέλι στο -0,32%.
Οριακές απώλειες -0,10% σημειώνεται στις τιμές του φυσικού αερίου, με το ολλανδικό TTF Αυγούστου στα 32,25 ευρώ.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dax στη Γερμανία βρέθηκε στο -1,34%, ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο -1,56%, ο δείκτης FTSE MIB στο -0,53%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο επιχειρεί ανοδικά στο -0,66%.
Η BP απώλεσε 4,14%, αφού η μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει ότι τα κέρδη της θα επηρεαστουν κατά 1 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο λόγω απομειώσεων.
Επίσης, προειδοποίησε για «σημαντικά χαμηλότερα πραγματοποιηθέντα περιθώρια διύλισης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης