Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Σκόνη 38 ουκρανικά drones στις περιοχές Belgorod, Kursk, Voronezh, Rostov και Astrakhan

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Σκόνη 38 ουκρανικά drones στις περιοχές Belgorod, Kursk, Voronezh, Rostov και Astrakhan
Απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποτράπηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, αναφέρουν οι Ρώσοι αξιωματικοί
Κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, οι δυνάμεις αεράμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναχαίτισσαν και κατέστρεψαν με επιτυχία πολλά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία. Απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποτράπηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, αναφέρουν οι Ρώσοι αξιωματικοί.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τρία UAV καταστράφηκαν στο έδαφος της περιοχής Belgorod, επτά στην περιοχή Kursk, δύο στην περιοχή Voronezh, 21 στην περιοχή Rostov και πέντε στην περιοχή Astrakhan.
Η επιτυχής επιχείρηση αεράμυνας απέτρεψε πιθανές καταστροφές και απώλειες στον άμαχο πληθυσμό.
Στην περιοχή Belgorod, κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν εξρήξεις. Μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι είδαν φωτεινές λάμψεις στον ουρανό, κάτι που επιβεβαιώνει τη δραστηριότητα της αεράμυνας.
Στην περιοχή του Κουρσκ, ο επικεφαλής της περιοχής, Ρομάν Σταρόβοιτ, επιβεβαίωσε επίσης ότι όλα τα επιτιθέμενα drones καταρρίφθηκαν και ότι δεν υπήρχε πλέον κίνδυνος για τον πληθυσμό.
Στην περιοχή Voronezh, οι τοπικές αρχές ανέφεραν επίσης το επιτυχημένο έργο της αεράμυνας. Παρά τις απόπειρες επιθέσεων, όλα τα drones καταστράφηκαν πριν προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά.
Η περιοχή του Ροστόφ έγινε ο τόπος της πιο μαζικής επίθεσης - 21 UAV καταρρίφθηκαν εδώ.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, εκδηλώθηκε μια σοβαρή πυρκαγιά, τις συνέπειες της οποίας οι διασώστες προσπαθούν ακόμη να εξαλείψουν.
Στην περιοχή του Astrakhan, αποτράπηκαν επίσης επιθέσεις με drone.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης