Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βιομηχανία… αποφυγής στράτευσης στην Ουκρανία - Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πάνε στο μέτωπο...

Βιομηχανία… αποφυγής στράτευσης στην Ουκρανία - Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να πάνε στο μέτωπο...
Μια από τις προσφερόμενες «υπηρεσίες» είναι είτε να φυγαδεύουν παράνομα τους Ουκρανούς στο εξωτερικό είτε να τους κρύβουν στο εσωτερικό της χώρας.
Την ώρα που η Δύση δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να προμηθεύει με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό το Κίεβο προκειμένου να συνεχίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία… μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, πολλοί Ουκρανοί φαίνεται πως μάλλον έχουν τελείως διαφορετικές προτεραιότητες και επιθυμίες.
Δημοσίευμα της ολλανδικής ιστοσελίδας nu.nl. κάνει λόγο για μια ολόκληρη «βιομηχανία» στην Ουκρανία που ως στόχο έχει να βοηθήσει όλους εκείνους που θέλουν να γλιτώσουν τη στράτευση και να μην σταλούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
Όπως αναφέρεται, μια από τις προσφερόμενες «υπηρεσίες» είναι είτε να φυγαδεύουν τους Ουκρανούς στο εξωτερικό είτε να τους κρύβουν σε ασφαλείς τοποθεσίας στο εσωτερικό της χώρας.
«Απλά δεν θέλω να πάω στο μέτωπο.
Υπάρχουν drones και πύραυλοι, είναι πολύ ανασφαλές.
Δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να δώσω τη ζωή μου για την χώρα μου» φέρεται να λέει στο ολλανδικό μέσο ένας Ουκρανούς με το ψευδώνυμο Alexey.
«Είμαστε μέρος μιας ευρύτερης διεθνούς ιστορίας, δεν μπορούμε να επιλύσουμε αυτή τη σύγκρουση.
Εάν θέλουν να με αναγκάσουν να πολεμήσω, θα πρέπει πρώτα από όλα να πάρουν καλύτερα όπλα.
Ένας στρατιώτης πλέον έχει κατά μέσο όρος έξι μήνες για να σκοτωθεί ή για να τραυματιστεί» επισημαίνει ο Alexey.
Βάσει του nu.nl, αντίστοιχες απόψεις με αυτήν του Alexey διατυπώνουν και πολλοί ακόμα Ουκρανοί, με αποτέλεσμα να έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία στην Ουκρανία σχετικά με την αποφυγή της στράτευσης.
«Μπορείς να πληρώσεις, να προσποιηθείς ότι είσαι σωματικά ανίκανος, να σε βγάλουν παράνομα από την χώρα για πολλά χρήματα, από τη στιγμή που οι άντρες ηλικίας 18 έως 60 ετών απαγορεύεται να περνούν τα σύνορα» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο παραθέτει ως παράδειγμα την περίπτωση ενός άντρα, ο οποίος εμφανίστηκε στα χαρτιά να έχει και τρίτο παιδί – όσοι έχουν τρία παιδιά μπορούν να βγουν από την Ουκρανία - χάρη σε ένα εκτεταμένο σύστημα διαφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης