Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΑΤΟ - Σύνοδος Κορυφής: Ο Zelensky ζητά αντιαεροπορική άμυνα και F-16 - Συμφωνία 6 χωρών για νάρκες στη Βαλτική

ΝΑΤΟ - Σύνοδος Κορυφής: Ο Zelensky ζητά αντιαεροπορική άμυνα και F-16 - Συμφωνία 6 χωρών για νάρκες στη Βαλτική
Οι νάρκες θαλάσσης είναι «αποτελούν μια εξαιρετικά σημαντική ικανότητα απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα»
Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα «αγωνιστεί» ώστε να ληφθούν ισχυρές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα ενισχύσουν την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας του, ενώ θα ζητήσει και περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη F-16, γνωστοποίησε ο ίδιος ο Volodymyr Zelensky. 
«Μαχόμαστε για πρόσθετες εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία – και αυτές (οι εγγυήσεις) είναι τα όπλα και η χρηματοδότηση, η πολιτική στήριξη» είπε ο Zelensky κατά την άφιξή του στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
Την ίδια στιγμή, έξι κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ σκοπεύουν να αγοράσουν από κοινού νάρκες θαλάσσης τις οποίες θα αναπτύξουν στην περιοχή της Βαλτικής, προκειμένου να ενισχύσουν την αποτρεπτική ισχύ τους έναντι της Ρωσίας. Οι χώρες που συμφώνησαν μεταξύ τους είναι η Γερμανία, η Πολωνία, η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Φινλανδία.
Οι νάρκες θαλάσσης είναι «μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος αποτροπής ενός επιτιθέμενου από τη θάλασσα και αποτελούν μια εξαιρετικά σημαντική ικανότητα απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Αμυνας Boris Pistorius, ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης