Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pellegrini (Πρόεδρος Σλοβακίας): Το Κίεβο δεν θα λάβει «δωρεάν πέρασμα» στο ΝΑΤΟ – Από εμάς εξαρτάται αν θα προσχωρήσει στη συμμαχία

Pellegrini (Πρόεδρος Σλοβακίας): Το Κίεβο δεν θα λάβει «δωρεάν πέρασμα» στο ΝΑΤΟ – Από εμάς εξαρτάται αν θα προσχωρήσει στη συμμαχία
Ο Συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, δήλωσε νωρίτερα ότι η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα απαιτούσε πολλή δουλειά
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία δεν θα πρέπει να υπολογίζει ότι θα της δοθεί «δωρεάν πέρασμα» στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον στις 9 έως τις 11 Ιουλίου, δήλωσε ο Σλοβάκος πρόεδρος Peter Pellegrini.
"Θα επιμείνουμε ότι η παράγραφος για αυτό το θέμα αναφέρει ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ εξαρτάται από ορισμένους όρους και ότι οι χώρες της συμμαχίας συναινούν σε αυτό.
Αυτό το έγγραφο δεν θα είναι "δωρεάν πέρασμα" [στο ΝΑΤΟ]".
«Οποιαδήποτε χώρα έχει το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον της και να υποβάλει αίτηση για ένταξη σε οποιονδήποτε οργανισμό, θα πρέπει να καταλάβει ότι η απόφαση για την ένταξή της θα εξαρτηθεί από τα μέλη αυτής της οργάνωσης», τόνισε.
Ο Συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, δήλωσε νωρίτερα ότι η πιθανή ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα απαιτούσε πολλή δουλειά και θα χρειαζόταν χρόνος για να επιτευχθεί συναίνεση σε αυτό το θέμα εντός της συμμαχίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα λόγια του, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να δίνουν σήμα στο Κίεβο ότι θα μπορούσε να γίνει δεκτό στο ΝΑΤΟ.
Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο του 2021 ανέφεραν σε ένα τελικό ανακοινωθέν ότι η Ουκρανία και η Γεωργία μπορούν να υπολογίζουν ότι θα γίνουν δεκτές στη συμμαχία στο μέλλον.
Η Ρωσία απορρίπτει κατηγορηματικά την ιδέα της περαιτέρω επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Thomas Wright, Ειδικό Βοηθό του Προέδρου και Ανώτερο Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, το ζήτημα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να τεθεί μόνο σε αρκετά χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης