Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: «Γεράκια» οι Εργατικοί - Ο Starmer δεσμεύεται για αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 2,5% του ΑΕΠ

Βρετανία: «Γεράκια» οι Εργατικοί - Ο Starmer δεσμεύεται για αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 2,5% του ΑΕΠ
Ανέφερε ότι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι μια ευκαιρία για τους Συμμάχους να ενισχύσουν την αποφασιστικότητά τους απέναντι στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Τη δέμευσή του να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της χώρας του στο 2,5% του ΑΕΠ, τηρώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες της κυβέρνησης των Εργατικών, επιβεβαίωσε ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Keir Starmer.
«Δεσμεύομαι σε αυτό το 2,5% αλλά θα πρέπει να προηγηθεί η επαναξιολόγηση», δήλωσε σήμερα 9/7, λίγο μετά την αναχώρησή του για τη Σύνοδο Κορυφής της Ουάσινγκτον.
Ανέφερε επίσης ότι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι μια ευκαιρία για τους Συμμάχους να ενισχύσουν την αποφασιστικότητά τους απέναντι στη Ρωσία, ενώ υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να επαναδεσμευτούν ότι θα στηρίξουν την Ουκρανία.

«Γεράκια»... με το καλημέρα οι Εργατικοί - Υπόσχονται νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία

Την προμήθεια περισσότερων συστημάτων πυροβολικού, πυρομαχικών και πυραύλων στην Ουκρανία, υποσχέθηκε ο νέος υπουργός Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου John Healey, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει το Κίεβο.
«Μπορεί να υπήρξε αλλαγή κυβέρνηση, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ενωμένο για την Ουκρανία», δήλωσε κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Οδησσό, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά τον διορισμό του.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Οδησσό, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας.
Ο Zelensky ενημέρωσε για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Ο Healey διαβεβαίωσε ότι το σημαντικό πακέτο βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο 2024, θα αποσταλεί στην Ουκρανία εντός των προσεχών 100 ημερών.

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός συζητά ... 100ετή συμφωνία «άνευ προηγουμένου» με τον Zelensky

Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, συζήτησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα Βρετανό πρωθυπουργό Keir Starmer την προετοιμασία μιας «άνευ προηγουμένου συμφωνίας 100 ετών μεταξύ Ουκρανίας και Μεγάλης Βρετανίας», ανέφερε το γραφείο του Zelensky.
Μόλις σήμερα, 5 Ιουλίου, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Keir Starmer, ανέλαβε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας και φρόντισε να δείξει τις προθέσεις του με το ... καλημέρα.
Ακολύθως ο ηγέτης του Labour Party έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά Κάρολο Γ'.
Νωρίτερα, ο βασιλιάς είχε κάνει δεκτή την παραίτηση του πρώην επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, Rishi Sunak.
Σημειώθηκε ότι μέρος του προεκλογικού προγράμματος του Keir Starmer περιλάμβανε υποσχέσεις για την επίτευξη της κατάσχεσης των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων υπέρ της Ουκρανίας και για την τιμωρία της Ρωσίας.
Κατά τη γνώμη του νέου Βρετανού πρωθυπουργού, η Ουκρανία θα πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και η στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περικοπεί.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός γνωρίζει προσωπικά τον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου.
Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν στους φετινούς εορτασμούς για τη D-Day στη Νορμανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης