Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ για χτύπημα στο Κίεβο: Από σύστημα αεράμυνας NASAMS που προμήθευσε η Νορβηγία στην Ουκρανία

tags :
Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ για χτύπημα στο Κίεβο: Από σύστημα αεράμυνας NASAMS που προμήθευσε η Νορβηγία στην Ουκρανία
«Περιμένουμε αντίδραση από τη νορβηγική κυβέρνηση»
Σχετικά Άρθρα

Ο πύραυλος που έπληξε το νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο εκτοξεύτηκε από ένα σύστημα αεράμυνας NASAMS που προμήθευσε στην Ουκρανία η Νορβηγία, αποκάλυψε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya.
«Περιμένουμε αντίδραση από τη νορβηγική κυβέρνηση, η οποία προφανώς προμήθευσε την κλίκα του Zelensky με αυτό το σύστημα NASAMS», είπε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία, που συγκλήθηκε μετά από αίτημα δυτικών χωρών. «Επέτρεψαν να χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσει ένα νοσοκομείο Παίδων και επίσης να τοποθετηθεί σε κατοικημένες περιοχές κατά παράβαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου;», διερωτήθηκε.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, δήλωσε νωρίτερα ότι είναι επιβεβαιωμένο γεγονός ότι το νοσοκομείο Okhmadit χτυπήθηκε από πύραυλο NASAMS δυτικής κατασκευής.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι το περιστατικό σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για τη συμμετοχή του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έπληξε τις αστικές εγκαταστάσεις στο Κίεβο, μεταξύ αυτών το νοσοκομείο Okhmadit. Η Μόσχα αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς ως αναληθείς και είπε ότι το νοσοκομείο χτυπήθηκε από ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας –υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο που το αποδεικνύουν.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ως αντίποινα στις προσπάθειες της Ουκρανίας να επιτεθεί σε ενεργειακές εγκαταστάσεις εντός της Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου ένα χτύπημα ακριβείας εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και αεροπορικών βάσεων και οι στόχοι επιτεύχθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης