Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ευρώπη που μαραζώνει δημογραφικά η Meloni δίνει 1.000 ευρώ σε κάθε Ιταλίδα για να μην διακόψει την κύηση λόγω οικονομικών δυσκολιών

Στην Ευρώπη που μαραζώνει δημογραφικά η Meloni δίνει 1.000 ευρώ σε κάθε Ιταλίδα για να μην διακόψει την κύηση λόγω οικονομικών δυσκολιών

Επιδότηση της μητρότητας στην Ιταλία της Meloni

Σχετικά Άρθρα
Η ιταλική κυβέρνηση θα δίνει 1.000 ευρώ το μήνα σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και επιλέγουν να μην κάνουν έκτρωση.
Ένα νομοσχέδιο, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, θα απονέμει τις μηνιαίες πληρωμές για πέντε χρόνια σε γυναίκες που θα διέκοπταν την εγκυμοσύνη τους λόγω οικονομικής δυσπραγίας.
Οι γυναίκες που έχουν χαμηλό οικογενειακό εισόδημα και είναι Ιταλοί πολίτες που διαμένουν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για τα μέτρα, αναφέρει η Corriere della Sera.
Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε από τον γερουσιαστή Maurizio Gasparri, ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας της Γερουσίας του κεντροδεξιού κόμματος Forza Italia, θα δημιουργήσει ένα ταμείο 600 εκατομμυρίων ευρώ στο Υπουργείο Οικονομίας για τη χρηματοδότηση της πολιτικής.
Αναφέρει επίσης ότι τα συμβουλευτικά κέντρα, εκτός από τη διασφάλιση των απαραίτητων ιατρικών ελέγχων, θα πρέπει να βοηθούν τις γυναίκες να βρουν λύσεις σε οικονομικά ή κοινωνικά προβλήματα που θα μπορούσαν να τις οδηγήσουν στο ενδεχόμενο τερματισμού της εγκυμοσύνης τους.

Κίνητρα για νέες μητέρες

Ενώ η Ιταλία προσφέρει επί του παρόντος βοήθεια σε ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν παιδιά, ο Gasparri είπε ότι αυτό δεν ήταν αρκετά κοντά «για να σταματήσει τη χρήση της εκούσιας διακοπής της εγκυμοσύνης για λόγους οικονομικών και κοινωνικών δυσκολιών».
«Είναι λοιπόν απαραίτητο να κινητοποιηθούν πόροι και να βρεθούν λύσεις για τη στήριξη των εγκύων γυναικών, προκειμένου να αποθαρρυνθούν οι αμβλώσεις για λόγους οικονομικού και κοινωνικού μειονεκτήματος»,τόνισε.
Η πρωτοβουλία έρχεται ένα μήνα αφότου η Ιταλίδα πρωθυπουργός Meloni άσκησε επιτυχώς πιέσεις για να αφαιρέσει την αναφορά στην «ασφαλή και νόμιμη άμβλωση» από την τελική δήλωση της συνόδου κορυφής της G7 στη νότια Ιταλία.
Η Meloni είναι κατά των αμβλώσεων και ήταν πάντα, οπότε αυτή ήταν η κόκκινη γραμμή της και ειλικρινά δείχνει να τα καταφέρνει μια χαρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης