Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Η Ουκρανία μπορεί και θα σταματήσει τον Putin

Biden στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Η Ουκρανία μπορεί και θα σταματήσει τον Putin
Ο Putin θέλει την πλήρη υποταγή της Ουκρανίας, ισχυρότερο από ποτέ το ΝΑΤΟ είπε ο Biden
Η Ουκρανία μπορεί και θα σταματήσει τον Putin, ο οποίος θέλει την πλήρη υποταγή της υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden κατά την ομιλία του με την οποία καλωσόρισε τους ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον.
Ο Biden σε μια προσπάθεια να αφήσει πίσω του την εικόνα του αδύναμου, ασθενικού και ηλικιωμένου ηγέτη που παρουσίασε στο πρόσφατο debate με τον Donald Trump, επιχείρησε να δείξει στους Συμμάχους του τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό ότι παραμένει δυναμικός και μπορεί να ηγηθεί των ΗΠΑ… και την ερχόμενη τετραετία.
Κατά την ομιλία του ο Biden δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί δυναμικά την Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία.
«Ο Putin δεν θέλει τίποτα λιγότερο από την πλήρη υποταγή της Ουκρανίας.
Θέλει να σβήσει την Ουκρανία από τον χάρτη.
Η Ουκρανία μπορεί και θα σταματήσει τον Putin» υποστήριξε ο Biden, σε μια ομιλία που είχε δυναμισμό και αυτοπεποίθηση και από την οποία έλειπαν τα λεκτικά ατοπήματα… και η σύγχυση.
Ο Λευκός Οίκος ευελπιστεί ότι με την ομιλία αυτή ο Αμερικάνος πρόεδρος θα καταφέρει να γυρίσει σελίδα σε μια εξαιρετικά δύσκολη για αυτόν περίοδο, αν και πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ζημιά που έχει ήδη γίνει στο προεδρικό προφίλ του Biden είναι δύσκολο να διαγραφεί.

Πιο ισχυρό από ποτέ το ΝΑΤΟ

Μάλιστα στην τοποθέτηση του ο Biden είπε πως «το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο από ότι ήταν ποτέ σε όλη την ιστορία του».
«Πριν από αυτόν τον πόλεμο ο Putin πίστευε ότι το ΝΑΤΟ θα διαλυόταν.
Σήμερα το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο από ότι ήταν ποτέ στην ιστορία του.
Όταν αυτός ο παράλογος πόλεμος άρχισε, η Ουκρανία ήταν μια ελεύθερη χώρα.
Σήμερα είναι ακόμα μια ελεύθερη χώρα και ο πόλεμος θα τελειώσει με την Ουκρανία να παραμένει μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Η Ρωσία δεν θα επικρατήσει.
Η Ουκρανία θα επικρατήσει» τόνισε ο Biden.

5 νέα στρατηγικά συστήματα αεράμυνας

Επιπλέον, ο Αμερικάνος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ θα προμηθεύσει την Ουκρανία με πέντε νέα στρατηγικά συστήματα αεράμυνας.
«Σε γενικές γραμμές, η Ουκρανία θα λάβει εκατοντάδες επιπλέον αντιαεροπορικούς πυραύλους τον επόμενο χρόνο, βοηθώντας στην προστασία των ουκρανικών πόλεων από ρωσικούς πυραύλους και τα ουκρανικά στρατεύματα που αντιμετωπίζουν τις επιθέσεις τους στην πρώτη γραμμή», είπε ο Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης