Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Παραδοχή ΝΑΤΟ: Δεν μπορεί να παράξει όπλα για τις ανάγκες της Ουκρανίας

Wall Street Journal: Παραδοχή ΝΑΤΟ: Δεν μπορεί να παράξει όπλα για τις ανάγκες της Ουκρανίας
Τα προβλήματα στην παραγωγή όπλων δεν αφορούν μόνο την χρηματοδότηση αλλά και γραφειοκρατικές επιπλοκές λέει το δημοσίευμα
Στην παραδοχή ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για να παράξουν όπλα που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες της Ουκρανίας προχώρησαν αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.
Δημοσίευμα της Wall Street Journal υποστηρίζει πως πολλοί παραδέχονται,, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών εταιρειών και του Πενταγώνου, ότι οι πρώτες εκτιμήσεις τους ήταν πολύ αισιόδοξες για το πόσο γρήγορα θα μπορούσαν να αυξήσουν την παραγωγή των όπλων που χρειάζεται το Κίεβο.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού σημαίνουν ότι θα χρειαστούν τέσσερα χρόνια για να διπλασιαστεί η παραγωγή των αμερικανικών κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων Javelin.
Αυτός είναι διπλάσιος χρόνος από ό,τι αναμενόταν αρχικά, επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι προβλήματα υπάρχουν όχι μόνο με την χρηματοδότηση αλλά και με «γραφειοκρατικές επιπλοκές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης