Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Ουκρανία θα λάβει δεκάδες συστήματα αεράμυνας από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων και Patriot (SAM)

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Ουκρανία θα λάβει δεκάδες συστήματα αεράμυνας από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων και Patriot (SAM)
Ο Biden πρόσθεσε ότι το 2025 το Κίεβο θα λάβει εκατοντάδες πυραύλους αναχαίτισης για αεράμυνα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι θα εφοδιάσουν την Ουκρανία με πέντε στρατηγικά και δεκάδες τακτικά συστήματα αεράμυνας τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο πρόεδρος Biden στην επίσημη τελετή έναρξης της επετειακής συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ρουμανία και η Ιταλία θα παράσχουν στην Ουκρανία πέντε επιπλέον στρατηγικά συστήματα αεράμυνας τους επόμενους μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι μας θα παράσχουν στην Ουκρανία δεκάδες επιπλέον συστήματα τακτικής αεράμυνας», τόνισε ο Biden.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Λευκού Οίκου, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να καταστήσουν την Ουκρανία προορισμό προτεραιότητας για προμήθειες αεράμυνας, θα τα παραλάβουν νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλο σύμμαχο της Ουάσιγκτον.
Ο Biden πρόσθεσε ότι το 2025 το Κίεβο θα λάβει εκατοντάδες πυραύλους αναχαίτισης για αεράμυνα.
Όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση της Ουάσιγκτον και των εταίρων της, στην Ουκρανία θα δοθούν τα αμερικανικά συστήματα Patriot και τα ιταλικά SAMP-T, καθώς και τα τακτικά συστήματα NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS και Gepard.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δεσμεύονται να διαθέσουν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας και το ΝΑΤΟ, μαζί με την Ουκρανία, αναπτύσσουν μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική εναέριας και πυραυλικής άμυνας συμβατή με τη συμμαχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης