Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε στρατιωτική ψύχωση τo NATO - Antonov (Ρώσος πρέσβης): Επιθετική Συμμαχία, δαιμονοποιούν τη Ρωσία

Σε στρατιωτική ψύχωση τo NATO - Antonov (Ρώσος πρέσβης): Επιθετική Συμμαχία, δαιμονοποιούν τη Ρωσία
Tα μέλη του ΝΑΤΟ ακολουθούν τυφλά το μονοπάτι της κλιμάκωσης και ουσιαστικά ανοίγουν το δρόμο για έναν Γ' Παγκόσμιο πόλεμο λέει ο Ρώσος πρέσβης
Οι ΗΠΑ και οι «δορυφόροι» τους στο ΝΑΤΟ προσπαθούν να προκαλέσουν στρατιωτική ψύχωση και να διαμονοποιήσουν τη Ρωσία υποστηρίζει ο Anatoly Antonov, ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, ο οποίος υπογραμμίζει πως το ΝΑΤΟ είναι μια επιθετική Συμμαχία που υποστηρίζει τον μιλιταρισμό και την επέκταση.
«Η πρώτη μέρα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε τον επιθετικό χαρακτήρα της συμμαχίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι τους συνέχισαν να κηρύττουν μιλιταρισμό και στρατιωτική επέκταση» ανέφερε ο Antonov, τονίζοντας ότι οι δυτικές χώρες, μεταμφιεσμένες σε δημοκρατίες, έδειξαν ξανά την επιθυμία τους να επιβάλουν αυταρχικές εντολές στον κόσμο, που συνεπάγονται ευεργετικές κανόνες για το «χρυσό δισεκατομμύριο».
«Πολλά κράτη της παγκόσμιας πλειοψηφίας αντιμετωπίζουν καθημερινά την επιθετική πολιτική της συλλογικής Δύσης και έχουν μάθει από τη δική τους εμπειρία τα κόλπα των νεοαποικιοκρατών: αν έχεις έναν αδύναμο απέναντι σου, τότε κλώτσησε τον, απαίτησε από αυτόν έδαφος για στρατιωτικές βάσεις, οδήγησε τον σε ένα μπλοκ και υπαγόρευσε του τι πρέπει να κάνει εκτός και εντός της χώρας.
Αν κάποιος αντισταθεί, τότε μπορείς να στείλεις στρατεύματα για να επιβάλεις τη θέλησή σου με τη δύναμη των όπλων» τονίζει ο Antonov, αναφέροντας ως παράδειγμα αυτής της προσέγγισης την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ανοίγουν τον δρόμο προς έναν Γ’ Παγκόσμιο

«Σε απόγνωση λόγω της αδυναμίας τους να διαλύσουν τη Ρωσία με τη βοήθεια ενός κριού με τη μορφή της Ουκρανίας, τα μέλη του ΝΑΤΟ ακολουθούν τυφλά το μονοπάτι της κλιμάκωσης και ουσιαστικά ανοίγουν το δρόμο για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο
Κατά τη διάρκεια των σημερινών εργασιών στην Ουάσιγκτον, δεν ακούσαμε ούτε μια λέξη για την ειρήνη» υποστήριξε ο Antonov, o οποίος έκανε λόγο για στρατιωτική ψύχωση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και για δαιμονοποίηση της Ρωσίας.
«Με αυτόν τον τρόπο η Συμμαχία προσπαθεί να εκφοβίσει το κοινό της και να δικαιολογήσει την αχαλίνωτη αύξηση του κόστους για την υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου προκειμένου να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Η διεθνής γκανγκστερική πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ και οι υποστηρικτές τους, απορρίπτεται από ολοένα και περισσότερους στον πλανήτη» τόνισε ο Antonov.
«Τα κράτη του παγκόσμιου Νότου και της Ανατολής δεν έχουν γυρίσει την πλάτη τους στη Ρωσία, υποστηρίζουν την ανάγκη σχηματισμού μιας δίκαιης παγκόσμιας τάξης χωρίς διαχωριστικές γραμμές, με ίσες ευκαιρίες για ανάπτυξη και με την αρχή της αδιαίρετης ασφάλειας.
Ο ρεβανσισμός της δυτικής γεωπολιτικής είναι καταδικασμένος σε αποτυχία» επισήμανε ο Antonov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης