Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Η Ουκρανία ακόμη και εάν δεν ανακτήσει τα χαμένα εδάφη… μπορεί να κερδίσει στον πόλεμο με την Ρωσία

New York Times: Η Ουκρανία ακόμη και εάν δεν ανακτήσει τα χαμένα εδάφη… μπορεί να κερδίσει στον πόλεμο με την Ρωσία
Οι New York Times ανέφεραν στις 9 Ιουλίου ότι ανώνυμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι «ακόμα και χωρίς να κερδίσει επίσημα τη γη της, η Ουκρανία θα μπορούσε να αναδειχθεί νικητής στον πόλεμο πλησιάζοντας πιο κοντά στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη
Μερικοί ανώνυμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ φαίνεται να πιστεύουν ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται να απελευθερώσει εδάφη, παρά τις πρόσφατες σαφείς δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Putin ότι η Ρωσία δεν θα δεχτεί μια κατάπαυση του πυρός κατόπιν διαπραγματεύσεων με άλλους όρους εκτός από την συνθηκολόγηση της Ουκρανίας.
Οι New York Times ανέφεραν στις 9 Ιουλίου ότι ανώνυμοι αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι «ακόμα και χωρίς να κερδίσει επίσημα τη γη της, η Ουκρανία θα μπορούσε να αναδειχθεί νικητής στον πόλεμο πλησιάζοντας πιο κοντά στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη».
Αυτή η αξιολόγηση των ΗΠΑ… βασίζεται σε πολλές λανθασμένες υποθέσεις — πρώτα και κύρια στην υπόθεση ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είναι εγγυημένη.
Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στις συζητήσεις για το μέλλον της ουκρανικής ασφάλειας.
Αυτή η αξιολόγηση βασίζεται επίσης στην υπόθεση ότι η απώλεια των εδαφών που κατέχει σήμερα η Ρωσία δεν θα αυξηθεί στο μέλλον.
Τα εδάφη που καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή η Ρωσία είναι τόσο οικονομικά, όσο και στρατηγικά, απαραίτητα για την Ουκρανία και η συνεχιζόμενη κατοχή τους θα στερήσει από την Ουκρανία οικονομικούς πόρους και στρατηγικά κρίσιμη γη.
Ο ίδιος ο Putin έχει δηλώσει ότι η Ρωσία δεν θα αρκείται στον τερματισμό του πολέμου στις γραμμές που έχει αυτή τη στιγμή και έχει ζητήσει ρητά την αποχώρηση της Ουκρανίας από τα μη κατεχόμενα τμήματα των περιφερειών Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson ως προϋπόθεση για ειρηνευτικές διαπραγματεύσείς με την Ουκρανία.
Οι περιοχές που απαιτεί αυτή τη στιγμή ο Putin περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις μεγάλες πόλεις Kherson και Zaporizhia.
Ο Putin παραμένει σταθερά συνεπής στον απώτερο στόχο του να καταστρέψει το ουκρανικό κράτος και δεν θα εγκαταλείψει αυτόν τον στόχο μέχρι να νιώσει ότι τον πέτυχε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης