Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε περιπέτειες η Γαλλία - Η κρίση ήρθε για να μείνει, σορτάρετε τα γαλλικά ομόλογα

Σε περιπέτειες η Γαλλία - Η κρίση ήρθε για να μείνει, σορτάρετε τα γαλλικά ομόλογα
Ο Roche συνέστησε τη σορτάρισμα των γαλλικών κρατικών ομολόγων έναντι των γερμανικών ομολόγων
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια "έκρηξη" σε σχέση με εκείνο της Γερμανίας, καθώς η πολιτική και οικονομική πραγματικότητα εγκαθίσταται μετά τις βουλευτικές εκλογές της χώρας, σύμφωνα με τον βετεράνο επενδυτή David Roche.
Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean - Claude Trichet δήλωσε στο CNBC ότι πιστεύει πως, παρά την τρέχουσα αβεβαιότητα, θα σχηματιστεί ένας "συνασπισμός ιδεών" για να αρθεί το όποιο αδιέξοδο.
Η γαλλική αγορά ομολόγων παρέμεινε σχετικά ήρεμη στον απόηχο της επαναληπτικής ψηφοφορίας της Κυριακής, η οποία έδωσε μια νίκη-έκπληξη στην αριστερή συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου.
Κανένα κόμμα ή συνασπισμός δεν κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία, αφήνοντας τη Γαλλία να αντιμετωπίσει ένα κοινοβούλιο χωρίς απόλυτη πλειοψηφία.

Μνήμες κρίσης χρέους

Η διαφορά μεταξύ των γαλλικών και γερμανικών αποδόσεων των 10ετών ομολόγων ήταν περίπου 70 μονάδες βάσης την Τετάρτη, από το υψηλό 12 ετών των 85 μονάδων βάσης που είχε φθάσει στις 28 Ιουνίου - και από 49 μονάδες βάσης πριν ο πρόεδρος Emmanuel Macron συγκλονίσει το έθνος προκηρύσσοντας τις πρόωρες εκλογές.
Το γαλλικό χρέος φέρει ιστορικά ένα premium σε σχέση με εκείνο της Γερμανίας, αλλά η διαφορά έχει φτάσει σε επίπεδα που είχαν να παρατηρηθούν από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους στις αρχές της δεκαετίας του 2010.
Οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τις τιμές και αντιπροσωπεύουν τη μεταβολή του κόστους δανεισμού για μια κυβέρνηση - υποδεικνύοντας επίσης τη μακροπρόθεσμη εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία.
Ο πρόεδρος της Quantum Strategy, David Roche, δήλωσε ότι οι παρατηρητές της αγοράς μπορεί να περίμεναν μια "έκρηξη" σε μια διαφορά 120 μονάδων βάσης μεταξύ του γαλλικού και του γερμανικού δημόσιου χρέους, δεδομένου ότι η νέα γαλλική κυβέρνηση είναι εξαιρετικά απίθανο να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
"Αλλά στην πραγματικότητα δεν συνέβη τίποτα. Τώρα, η άποψή μου είναι ότι θα συμβεί", δήλωσε ο Roche στην εκπομπή "Squawk Box Europe" του CNBC την Τρίτη.
"Θα συμβεί όταν γίνει αντιληπτό ότι στην πραγματικότητα η πολιτική παράλυση στη Γαλλία είναι οικονομική παράλυση, που σημαίνει ότι η Γαλλία θα βρεθεί σε τροχιά που έρχεται σε άμεση αντίθεση με το εγχείρημά της στην Ευρώπη", εξήγησε.


french1.JPG
Σορτάρετε τα γαλλικά ομόλογα

Ο Roche συνέστησε τη σορτάρισμα των γαλλικών κρατικών ομολόγων έναντι των γερμανικών ομολόγων.
Το short είναι ένα στοίχημα ότι η τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου θα πέσει.
Η γαλλική Εθνοσυνέλευση και οι διάφορες παρατάξεις της, μαζί με τον πρόεδρο Macron, είναι τώρα έτοιμες για μια μακρά πολιτική διαμάχη που θα έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη οικονομικής ηγεσίας, σύμφωνα με τον Roche.
Μαζί με τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, ένα βασικό σημείο παρακολούθησης για τους επενδυτές είναι το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας και ο υψηλός δείκτης χρέους προς ΑΕΠ 110%.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε τον περασμένο μήνα τη Γαλλία και άλλες χώρες ότι παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς της κανόνες.
"Τελικά αυτό θα έρθει στο σπίτι του ευρώ. Και ειλικρινά, σε μια σύγκριση μεταξύ της Ιταλίας και της Γαλλίας, η Ιταλία θα μοιάζει με άγγελο, αν και οι άγγελοι δεν είναι, και η Γαλλία θα μοιάζει με τους διαβόλους", συνέχισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης