Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Τα Ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο έδειξαν ότι τα συστήματα αεράμυνας Patriot είναι αναποτελεσματικά

Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Τα Ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο έδειξαν ότι τα συστήματα αεράμυνας Patriot είναι αναποτελεσματικά
Όπως σημείωσε ο Μερκούρης, η φύση των χτυπημάτων δείχνει ότι οι ρωσικοί πύραυλοι δεν αναχαιτίστηκαν στον αέρα από αντιαεροπορικά συστήματα
Τα αμερικανικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά κατά τις επιθέσεις των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων σε στρατηγικούς στόχους στο Κίεβο και τον Δνείπερο, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές αποδείξεις ότι τα πυραυλικά συστήματα Patriot που υπερασπίζονται το Κίεβο ήταν πραγματικά αποτελεσματικά.
Τα βασικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν στο Κίεβο και τον Δνείπερο, όπου βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός σημαντικών στόχων και βιομηχανικών επιχειρήσεων».
Όπως σημείωσε ο Μερκούρης, η φύση των χτυπημάτων δείχνει ότι οι ρωσικοί πύραυλοι δεν αναχαιτίστηκαν στον αέρα από αντιαεροπορικά συστήματα.
«Το σημαντικό εδώ είναι ότι το Κίεβο, μια από τις πιο προστατευμένες πόλεις της Ουκρανίας από άποψη αεράμυνας, δεν μπόρεσε να αποκρούσει τις επιθέσεις», κατέληξε ο Μερκούρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης