Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Πρόκληση και ψέματα Ουκρανών – Χτυπάμε μόνο στρατιωτικούς στόχους

Zakharova (Ρωσία): Πρόκληση και ψέματα Ουκρανών – Χτυπάμε μόνο στρατιωτικούς στόχους
Η Ρωσία το έχει πει επανειλημμένα πως είναι ανοιχτή σε ειρηνευτικές συνομιλίες είπε η Zakharova
Πρόκληση χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova τους ισχυρισμούς των Ουκρανών ότι η Ρωσία έπληξε με πυραύλους το παιδιατρικό νοσοκομείο στο Κίεβο.
«Πρόκειται για άλλη μια πρόκληση που έχει αναλάβει το καθεστώς του Κιέβου, βρίσκοντας δήθεν λόγο να κατηγορήσει τη Ρωσία για πλήγμα κατά πολιτικών στόχων.
Η Ρωσία απαντά και χτυπά τους στόχους εκείνους από τους οποίους το καθεστώς του Κιέβου επιτίθεται στις μη στρατιωτικές υποδομές της καθώς και εκείνες τις περιοχές που η Ουκρανία εξακολουθεί να θεωρεί δικές της.
Για να σταματήσει αυτό, γίνονται χτυπήματα, τονίζω για άλλη μια φορά, αποκλειστικά σε στρατιωτικούς στόχους» υποστήριξε η Zakharova, αναφέροντας πως η πρόκληση αυτή των Ουκρανών, την οποία υιοθετούν αξιωματούχοι στις δυτικές πρωτεύουσες, οφείλεται στο ότι «η παγκόσμια κοινότητα έχει αναλάβει την αναζήτηση ενός άλλου διπλωματικού, πολιτικού τρόπου επίλυσης».

Ναι σε ειρηνευτικές συνομιλίες

«Οι επαφές έχουν ενταθεί.
Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Victor Orban μετέβη σε πολλές παγκόσμιες πρωτεύουσες.
Η Ρωσία έχει πει, ξανά και ξανά πολλές φορές δια στόματος του προέδρου της ότι είμαστε έτοιμοι και θέλουμε, δεν το αρνηθήκαμε ποτέ, να συζητήσουμε για την ειρήνη και να την φέρουμε πιο κοντά» επισήμανε η Zakharova.
«Προφανώς και με όρους που θεωρούμε πιθανούς.
Προφανώς, λαμβάνοντας υπόψη τι συμβαίνει στο έδαφος.
Προφανώς, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα μας..
Αλλά ουδέποτε μπλοκάραμε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, τις οποίες εμείς οι ίδιοι έχουμε αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια» τόνισε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης