Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία καταγγέλλει διακρίσεις από τον ΟΗΕ - Αδικαιολόγητη στάση για δήθεν χρύπημα σε νοκοσομείο του Κιέβου

Η Ρωσία καταγγέλλει διακρίσεις από τον ΟΗΕ - Αδικαιολόγητη στάση για δήθεν χρύπημα σε νοκοσομείο του Κιέβου
Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έπληξε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Κίεβο, ιδίως το νοσοκομείο Okhmadit
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres επέδειξε μεροληπτική στάση στην αντίδρασή του στο τελευταίο περιστατικό κατά το οποίο ένας πύραυλος έπληξε νοσοκομείο στο Κίεβο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya, απαντώντας σε ερώτηση του TASS.
"Επισκέφθηκα τον ΓΓ του ΟΗΕ και του έδωσα τα ίδια αποσπάσματα που σας διάβασα, λέγοντάς του ότι αυτά είναι σαφώς διπλά πρότυπα - όταν χτυπιέται το ρωσικό έδαφος και χτυπιούνται πολιτικοί στόχοι, η αντίδραση είναι πολύ χαλαρή.
Αλλά, όταν συμβαίνει κάτι στην Ουκρανία, ο ΓΓ του ΟΗΕ και ο εκπρόσωπός του σπεύδουν να καταδικάσουν αμέσως τη Ρωσία", δήλωσε ο Nebenzya.
Στις 8 Ιουλίου, ο Guterres προχώρησε σε μια αδικαιολόγητη δήλωση ότι η Ρωσία πραγματοποίησε πλήγμα σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των ΜΜΕ στις 9 Ιουλίου ο εκπρόσωπός του Stephane Dujarric δήλωσε ότι παρά τη διάψευση της Ρωσίας, ο οργανισμός συνεχίζει να εμμένει στην προηγούμενη άποψή του.
Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έπληξε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Κίεβο, ιδίως το νοσοκομείο Okhmadit.
Η Μόσχα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς ως αναληθείς και δήλωσε ότι το νοσοκομείο χτυπήθηκε από αδέσποτο ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης