Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Ρωσία): Η κλίκα του Zelensky είτε θα φύγει στη Δύση είτε θα κομματιαστεί από το πλήθος

Medvedev (Ρωσία): Η κλίκα του Zelensky είτε θα φύγει στη Δύση είτε θα κομματιαστεί από το πλήθος
Πιο κοντά οι διαπραγματεύσεις με Ουκρανία αν αλλάξει η ηγεσία στο Κίεβο επισημαίνει ο Medvedev
Μια ριζική αλλαγή εξουσίας στο Κίεβο θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις διαπραγματεύσεις για μια διευθέτηση στην Ουκρανία υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
Κατά τον Medvedev, ακόμα και εάν το Κίεβο αποδεχόταν τους όρους που έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις – μεταξύ άλλων αναγνώριση των αποτελεσμάτων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και των συνταγματικών συνόρων της Ρωσίας καθώς και ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας -, η Ρωσία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.
Όπως λέει, η παύση των εχθροπραξιών θα είναι μειονέκτημα για τη Ρωσία καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανασύνταξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ επισημαίνει ότι οι όποιες δηλώσεις των Ουκρανών δεν είναι εμπνέουν εμπιστοσύνη.
«Ωστόσο, όλα αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα νέο, τρίτο αιματοβαμμένο Μαϊντάν και θα παρέσυραν τη σημερινή χούντα, φέρνοντας στην εξουσία μια ακόμη πιο ριζοσπαστική.
Και τότε, παραδόξως, μπορεί να προκύψουν προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της παράδοσης.
Θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τη δυτική συμμαχία να βοηθήσει ανοιχτά δηλωμένους εξτρεμιστές.
Επιπλέον, θα πρέπει να παραδεχτούν ότι εκατοντάδες δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων τους πήγαν χαμένα.
Τότε η Ουάσινγκτον και οι σύντροφοι τους θα αναγκάσουν τους Ναζί στο Κίεβο να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα του πολέμου» υποστηρίζει ο Medvedev.
«Ως αποτέλεσμα η κλίκα του Volodymyr Zelensky είτε θα φύγει στη Δύση είτε θα κομματιαστεί από το πλήθος.
Ένα μετριοπαθές πολιτικό καθεστώς θα δημιουργηθεί στα ερείπια του εναπομείναντος τμήματος της πρώην Ουκρανίας» εκτιμά ο Medvedev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης