Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία και ο νέος της πρωθυπουργός εγκρίνουν χτυπήματα κατά της Ρωσίας με πυραύλους Storm Shadow, χωρίς περιορισμούς

Η Βρετανία και ο νέος της πρωθυπουργός εγκρίνουν χτυπήματα κατά της Ρωσίας με πυραύλους Storm Shadow, χωρίς περιορισμούς
Οι πύραυλοι Storm Shadow έχουν βεληνεκές έως και 560 χιλιόμετρα
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Keir Starmer δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ανεξάρτητα για το πώς θα χρησιμοποιήσει τους βρετανικούς πυραύλους κρουζ Storm Shadow που της μεταφέρθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας επιθέσεων σε ρωσικό έδαφος.
Η δήλωση έγινε στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, όπου συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και διεθνούς συνεργασίας.
Ο Starmer τόνισε ότι η θέση του είναι συνεπής με την πολιτική της προηγούμενης βρετανικής κυβέρνησης, η οποία υποστήριξε την Ουκρανία στον αγώνα της για εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία.
Σημείωσε ότι η απόφαση για τη χρήση μεταφερόμενων όπλων θα πρέπει να παραμείνει στα χέρια της ουκρανικής κυβέρνησης, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τους στρατηγικούς της στόχους.
«Η ίδια η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει τους πυραύλους κρουζ Storm Shadow που μεταφέρει η Μεγάλη Βρετανία», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Πρόσθεσε ότι το Λονδίνο θα συνεχίσει να στηρίζει το Κίεβο στις προσπάθειές του να προστατεύσει τη χώρα από την επίθεση.
Οι πύραυλοι Storm Shadow έχουν βεληνεκές έως και 560 χιλιόμετρα, γεγονός που αποτελεί σοβαρή απειλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης