Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινδυνολογεί ο Weber (ΕΛΚ): Αν δεν στηριχθεί η von der Leyen, η Ευρώπη θα βυθιστεί στην αστάθεια

Κινδυνολογεί ο Weber (ΕΛΚ): Αν δεν στηριχθεί η von der Leyen, η Ευρώπη θα βυθιστεί στην αστάθεια
Εάν η Ursula von der Leyen αποτύχει την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτός που θα είναι χαρούμενος είναι ένας και είναι ο Viktor Orban.

H Ursula von der Leyen αντικατοπτρίζει την σταθερότητα και η αποτυχία να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μια δεύτερη θητεία στην ηγεσία της Κομισιόν θα διακινδύνευε να οδηγήσει σε μία Ευρώπη με «πολλή αστάθεια», προειδοποίησε ο επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber, μιλώντας σε ανταποκριτές στις Βρυξέλλες.
«To πρώτο μου μήνυμα είναι ότι έχουμε πολλή αστάθεια σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γι’αυτό την επόμενη εβδομάδα μιλάμε για σταθερότητα. Εάν η Ursula von der Leyen  αποτύχει, διακινδυνεύουμε να καταλήξουμε σε μια Ευρώπη με πολλή αστάθεια.
Το δεύτερο μήνυμα είναι, εάν η Ursula von der Leyen αποτύχει την επόμενη εβδομάδα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτός που θα είναι χαρούμενος είναι ένας και είναι ο Viktor Orban.
Ας μην κάνουμε αυτό το δώρο στον Orban.
Το τρίτο σημείο έχει να κάνει με τη δημοκρατία» σημείωσε o Weber, προσθέτοντας ότι εάν υπάρχει σεβασμός στη δημοκρατία, την ερχόμενη εβδομάδα πρέπει οι ευρωβουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της von der Leyen,  δείχνοντας ταυτόχρονα σεβασμό στη διαδικασία του spitzenkandidaten, ήτοι του επικεφαλής υποψηφίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης