Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασταμάτητη ανταλλαγή ρουκετών μεταξύ Hezbollah και Ισραήλ στα σύνορα - 500 και πλέον οι νεκροί στον Λίβανο

Ασταμάτητη ανταλλαγή ρουκετών μεταξύ Hezbollah και Ισραήλ στα σύνορα - 500 και πλέον οι νεκροί στον Λίβανο
H Hezbollah είπε ότι εκτόξευσε ένα μπαράζ ρουκετών στο αρχηγείο της 210ης Μεραρχίας Γκολάν
Σχετικά Άρθρα
Δύο Ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν σε ρουκέτα που εκτόξευσε η Hezbollah στα κατεχόμενα από το Ισραήλ συριακά Υψώματα του Γκολάν, στις 9 Ιουλίου, λίγες ώρες αφότου ένα από τα ανώτερα στελέχη της σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα στον αυτοκινητόδρομο Βηρυττού-Δαμασκού στη Συρία.
Ο άνδρας και η γυναίκα σκοτώθηκαν όταν ένας πύραυλος χτύπησε απευθείας ένα όχημα στο οποίο βρίσκονταν κοντά στον κόμβο Nafah στη διαδρομή 91 στο Γκολάν.
Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη φονική επίθεση, η Hezbollah είπε ότι εκτόξευσε ένα μπαράζ ρουκετών στο αρχηγείο της 210ης Μεραρχίας Γκολάν των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στη βάση Nafah.

Απάντηση στην απάντηση

Η ομάδα επιβεβαίωσε ότι η επίθεση με ρουκέτα πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στον θάνατο του μέλους της Yasser Qarnabash στη Συρία νωρίτερα την ίδια ημέρα.
Η Hezbollah είχε θρηνήσει τον Καρναμπάς, αλλά δεν διευκρίνισε τον ρόλο ή την κατάταξή του.
Ο Καρνάμπας φέρεται να σκοτώθηκε όταν ένα χτύπημα χτύπησε το όχημά του κοντά σε ένα συριακό στρατιωτικό σημείο ελέγχου κοντά στο χωριό αλ-Σαμπούρα στον αυτοκινητόδρομο Δαμασκού-Βηρυτού.
Το χτύπημα αποδόθηκε στο Ισραήλ.
Ωστόσο, το IDF δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη.
Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας, μια πηγή κοντά στη Hezbollah είπε ότι ο Καρναμπάς ήταν πρώην σωματοφύλακας του Γενικού Γραμματέα της οργάνωσης.
Ένα άλλο μέλος της Hezbollah φέρεται να σκοτώθηκε στην ίδια επίθεση και ο Σύρος οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά.
Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, το μέλος ήταν ένας μεσαίος αξιωματούχος που συμμετείχε στη μεταφορά όπλων πέρα από τα σύνορα για λογαριασμό της τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν.
Σε μια αρχική απάντηση στην επίθεση με πυραύλους στο Γκολάν, οι Ισραηλινοί Στρατοί έπληξαν στόχους της οργάνωσης στις πόλεις Qabrikha και Kafr Kila του νότιου Λιβάνου.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, περισσότερα πλήγματα έπληξαν εγκαταστάσεις αεράμυνας της Hezbollah στην πόλη Janta στη βορειοανατολική περιοχή Baalbek και στο Baraachit στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το IDF, το οποίο είπε επίσης ότι μια αποθήκη όπλων της ομάδας στοχοποιήθηκε στο Kafr Kila.
Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Κλιμάκωση στα σύνορα

Οι συγκρούσεις στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ ξέσπασαν για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο, με τη Hezbollah και τους συμμάχους της να πραγματοποιούν επιθέσεις για υποστήριξη της Λωρίδας.
Μέχρι στιγμής, οι συγκρούσεις στα σύνορα έχουν οδηγήσει σε 12 θανάτους αμάχων από την ισραηλινή πλευρά, καθώς και σε τουλάχιστον 16 στρατιώτες και εφέδρους του Ισραηλινού Στρατού.
Από την πλευρά του Λιβάνου, περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων 347 μαχητές της Hezbollah και τουλάχιστον 90 πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης