Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνθρακας ο.... «χρυσός»: Αυτή είναι η προϋπόθεση του ΝΑΤΟ για ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία

Άνθρακας ο.... «χρυσός»: Αυτή είναι η προϋπόθεση του ΝΑΤΟ για ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία
Εν ολίγοις, η πολυπόθητη ένταξη παραμένει για ακόμη μια φορά στον «αέρα» για την Ουκρανία παρά τις μεγαλοπρεπείς δηλώσεις περί στήριξης
Το προσχέδιο δήλωσης από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία αποκαλύπτει το Reuters.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η συμμαχία θα προσφέρει στην Ουκρανία ένταξη στο μπλοκ... όταν όλες ανεξαιρέτως οι χώρες του ΝΑΤΟ εγκρίνουν την υποψηφιότητά της. 
Η Ουκρανία θα αναμείνει για την ένταξη της, όταν «εκπληρωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις».

Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία στην «οδό προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στη συμμαχία», όπως θα αναφέρει η δήλωση των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία λαμβάνει χώρα στην Ουάσιγκτον.
Υπενθυμίζεται ότι και τον Απρίλιο του 2008, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, οι χώρες της συμμαχίας υποσχέθηκαν στην Ουκρανία και τη Γεωργία ότι «μια μέρα θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ». 
Ένα παρόμοιο σενάριο, υπήρχε και στη διατύπωση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τον Ιούλιο του 2023, όταν ειπώθηκε ότι «το μέλλον της Ουκρανίας είναι στο ΝΑΤΟ», αλλά και πάλι χωρίς να διευκρινιστεί ο χρόνος ενσωμάτωσης.
Εν ολίγοις, η πολυπόθητη ένταξη παραμένει για ακόμη μια φορά στον «αέρα» για την Ουκρανία παρά τις μεγαλοπρεπείς δηλώσεις περί στήριξης.
Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ γιορτάζει 75 χρόνια από την ίδρυσή του και οι σύμμαχοί του έχουν συγκεντρωθεί στην Ουάσιγκτον με αφορμή την επετειακή εκδήλωση.
Το ζήτημα της Ουκρανίας και η ένταξή της στη Συμμαχία αποτελούν ένα από τα κορυφαία θέματα στην ατζέντα της Συνόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης