Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Ελπίζουμε ο Trump να συνεχίσει να ενισχύει την Άμυνα της Ουκρανίας

Zelensky: Ελπίζουμε ο Trump να συνεχίσει να ενισχύει την Άμυνα της Ουκρανίας
Ο Donald Trump έχει επικρίνει το ύψος της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Την ελπίδα του ο Donald Trump -αν εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ- θα συνεχίσει τη στήριξη της χώρας του προς την Ουκρανία, εξέφρασε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, μιλώντας από την Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
«Δεν τον ξέρω πολύ καλά» είπε για τον Ρεπουμπλικάνο, ενώ πρόσθεσε ότι είχε «καλές συναντήσεις» μαζί του κατά την διάρκεια της πρώτης προεδρίας του -πριν τον πόλεμο με τη Ρωσία.
«Δεν μπορώ να σας πω τι θα κάνει, εάν γίνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν ξέρω».
Ο Donald Trump έχει επικρίνει το ύψος της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία. Τον περασμένο μήνα, δύο σύμβουλοι του επι θεμάτων εθνικής ασφάλειας παρουσίασαν στον Donald Trump ένα σχέδιο για την διακοπή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία έως ότου ξεκινήσει συνομιλίες με την Ρωσία για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Ο Zelenskyκάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες των ΗΠΑ να μην περιμένουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου για να κινηθούν δυναμικά για να βοηθήσουν τη χώρα του και ζήτησε λιγότερους περιορισμούς στη χρήση των αμερικανικών όπλων.
«Ο καθένας περιμένει τον Νοέμβριο. Οι Αμερικανοί περιμένουν τον Νοέμβριο, στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, στον Ειρηνικό, όλος ο κόσμος κοιτάει προς τον Νοέμβριο και για να πούμε την αλήθεια και ο Πούτιν περιμένει επίσης τον Νοέμβριο», είπε.
«Ήρθε η ώρα να δράσουμε και όχι να περιμένουμε τον Νοέμβριο ή κάποιον άλλο μήνα».

Ουκρανία προς Ουγγαρία: Δεν υπάρχει ειρήνη βασισμένη στις ρωσικές απόψεις

O Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba ενημέρωσε τον Ούγγρο ομόλογό του για τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης και τις προετοιμασίες για τη δεύτερη διεθνή σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία.
«Στο πλαίσιο αυτό επισήμανα ότι δεν υπάρχουν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες που να βασίζονται στο αφήγημα της Ρωσίας», δήλωσε μέσω ανάρτησης του στο Χ.
Η συνάντηση έγινε μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban στο Κίεβο, τη Μόσχα και το Πεκίνο για συνομιλίες τις οποίες ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ειρηνευτική αποστολή».
Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες στη Μόσχα δεν έγιναν σε συνεννόηση με το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης