Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται καταστροφή – Αλλάζει το δόγμα, η Δύση έδωσε εντολή για χτυπήματα με Storm Shadow βαθιά στο ρωσικό έδαφος

Έρχεται καταστροφή – Αλλάζει το δόγμα, η Δύση έδωσε εντολή για χτυπήματα με Storm Shadow βαθιά στο ρωσικό έδαφος
Ο Εργατικός Keir Starmer επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την προηγούμενη πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου
Επικίνδυνα κλιμακώνει την ένταση στην Ουκρανία η Δύση, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε στο Κίεβο, ώστε να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Keir Starmer, δήλωσε ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τους βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας.
Ο Εργατικός Starmer, του οποίου το Κόμμα κέρδισε τις γενικές εκλογές της χώρας στις 4 Ιουλίου, επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την προηγούμενη πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου σε ό,τι αφορά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.
Η Ουκρανία έχει πει ότι θέλει να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας για να αμυνθεί και να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με τον Starmer, οι πύραυλοι πρέπει «προφανώς να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, όπως θα περίμενε κανείς».
Οι Storm Shadows είναι πύραυλοι κρουζ με εμβέλεια βολής άνω των 250 χιλιομέτρων (155 μίλια), άρα μπορεί χτυπήσει πίσω από τη γραμμή του μετώπου…
Ο πρόεδρος Putin έχει προειδοποιήσει ότι η Ρωσία μπορεί να αντιδράσει ασύμμετρα στην προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
Η μεταφορά όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας στο Κίεβο είναι ένας δρόμος για πολύ σοβαρά προβλήματα, είχε τονίσει ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι Ρώσοι ειδικοί μελέτησαν και ανακάλυψαν τα μυστικά της κεφαλής των πυραύλων Storm Shadow – Ήρθε το τέλος τους

Ρώσοι ειδικοί μελέτησαν τη αθροιστική κεφαλή των ευρωπαϊκών πυραύλων Storm Shadow/SCALP και προσδιόρισαν το βάθος διείσδυσης και το εύρος λειτουργίας πάνω από την επιφάνεια της γης, δήλωσε ένας μηχανικός και ειδικός όπλων.
Το αθροιστικό τμήμα του πυραύλου Storm Shadow/SCALP είναι ένα κυλινδρικό αντικείμενο μήκους περίπου μισού μέτρου με περίπου την ίδια διάμετρο.
Η μύτη έχει τη μορφή χοάνης που κατευθύνεται μέσα στη γάστρα.
«Το πρωτεύον αθροιστικό βλήμα του πυραύλου Storm Shadow/SCALP.
Το τμήμα της κεφαλής είναι το περίβλημα, μετά η κύρια γόμωση και μετά η κύρια κεφαλή.
Είναι απαραίτητο για την αρχική διείσδυση ενός εμποδίου... Κάνει τρύπες λόγω του αθροιστικού τμήματος του.
«Κατανοούμε το βάθος διείσδυσης, το εύρος απόκρισης από την επιφάνεια, ποιοι αισθητήρες στόχου χρησιμοποιούνται και το πιθανό βάθος διείσδυσης», είπε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μελέτη του πυραύλου από Ρώσους ειδικούς θα καταστήσει δυνατή τη λήψη αντίμετρων για την προστασία από τέτοια όπλα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας καταφυγίων με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά.
Το Storm Shadow είναι ένας πύραυλος κρουζ που εκτοξεύεται από αέρα.
Το εύρος καταστροφής είναι από 250 έως 560 χιλιόμετρα, ανάλογα με την τροποποίηση.
Αναπτύχθηκε από κοινού από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο (στη Γαλλία ονομαζόταν SCALP και παρήχθη από την εταιρεία MBDA).
Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά το Storm Shadow από το 2023.
Όπως ανέφερε Ρώσος Αντιστράτηγος, διοικητής των Δυνάμεων Αεράμυνας και Πυραυλικής Άμυνας και Αναπληρωτής Γενικός Διοικητής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, οι πύραυλοι κρουζ Storm Shadow και SCALP-EG μπορούν κρυφά να πετάξουν μέχρι τον στόχο προσαρμοζόμενοι σε αμερικανικούς δορυφόρους πλοήγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης