Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ουγγαρίας: Μόνο αν εκλεγεί ο Trump θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

ΥΠΕΞ Ουγγαρίας: Μόνο αν εκλεγεί ο Trump θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ο Donald Trump έχει δηλώσει ότι θα τερμάτιζε γρήγορα τον πόλεμο
Σχετικά Άρθρα
H επιστροφή Donald Trump στον Λευκό Οίκο θα ήταν μια «ευκαιρία για ειρήνη» στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Péter Szijjártó, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, Péter Szijjártó σημείωσε ότι στόχος της Ουγγαρίας με το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Viktor Orban στη Μόσχα, ήταν να τερματιστεί ο πόλεμος μέσω ειρηνευτικών συνομιλιών στις οποίες θα μετείχαν τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία.
«Πιστεύω ότι μόνο μια πολύ ισχυρή εξωτερική επίδραση θα μπορούσε να τις κάνει να διαπραγματευτούν.
Ποιος θα έχει την ευκαιρία για αυτό την επόμενη περίοδο; Μόνο ο πρόεδρος Trump, εφόσον εκλεγεί» στην προεδρία των ΗΠΑ, σχολίασε.

Ο Donald Trump έχει δηλώσει ότι θα τερμάτιζε γρήγορα τον πόλεμο, αλλά δεν έχει παρουσιάσει κάποιο λεπτομερές σχέδιο για αυτό.
Τον περασμένο μήνα το Reuters ανέφερε ότι σύμβουλοι του πρώην προέδρου του παρουσίασαν ένα σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου, με βάση το οποίο θα έθετε ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε μελλοντική βοήθεια προς το Κίεβο τη συμμετοχή της Ουκρανίας σε ειρηνευτικές συνομιλίες.
«Βλέπουμε μια ευκαιρία για ειρήνη αν κερδίσει ο πρόεδρος Trump. Βλέπουμε μια ευκαιρία για καλές ουγγροαμερικανικές σχέσεις, αν κερδίσει ο πρόεδρος Trump», ανέφερε ο Péter Szijjártó.
Τέλος, υπογράμμισε ότι η Ουγγαρία δεν θεωρεί τη Ρωσία απειλή για το ΝΑΤΟ ή τα μέλη της ΕΕ και ότι οι Ρώσοι ηγέτες είναι «λογικοί» και δεν θα διακινδύνευαν μια απευθείας σύγκρουση με τη Δύση.
Σημείωσε επίσης ότι η Ουγγαρία δεν θα αντιταχθεί στο σχέδιο του ΝΑΤΟ για αποστολή ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αλλά και δεν θα συμμετάσχει σε αυτό.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba ενημέρωσε τον Ούγγρο ομόλογό του για τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης και τις προετοιμασίες για τη δεύτερη διεθνή σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία.
«Στο πλαίσιο αυτό επισήμανα ότι δεν υπάρχουν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες που να βασίζονται στο αφήγημα της Ρωσίας», δήλωσε μέσω ανάρτησης του στο Χ.
Η συνάντηση έγινε μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban στο Κίεβο, τη Μόσχα και το Πεκίνο για συνομιλίες τις οποίες ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ειρηνευτική αποστολή».
Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες στη Μόσχα δεν έγιναν σε συνεννόηση με το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης