Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηγετική παρουσία Orban – Συναντά και… τον Trump μετά τους Zelensky, Putin και Xi Jinping

Ηγετική παρουσία Orban – Συναντά και… τον Trump μετά τους Zelensky, Putin και Xi Jinping
Στο επίκεντρο οι πρωτοβουλίες του Ούγγρου πρωθυπουργού για την ειρηνική επίλυση του ουκρανικού
Σε έναν καθοριστικό παράγοντα για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος εξελίσσεται ο Ούγγρος πρωθυπουργός Victor Orban, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Έτσι μετά τις διαδοχικές επισκέψεις του σε Ουκρανία, Ρωσία και Κίνα όπου και συναντήθηκε με τους προέδρους Zelensky, Putin και Xi Jinping, o Orban προγραμματίζει μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ να συναντηθεί και με τον Donald Trump, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σε όλες τις επαφές του ο Orban διαμηνύει πως έχει απόλυτη επίγνωση του ρόλου και του «βάρους» που έχει η Ουγγαρία στην παγκόσμια σκηνή, αναφέροντας πως οι προσπάθειες του αποσκοπούν στο να δώσει ώθηση σε όλους τους εμπλεκόμενους να προχωρήσουν σε κατάπαυση πυρός και σε διαπραγματεύσεις για την ειρηνική επίλυση του ουκρανικού.
Και μπορεί ο Orban να λέει πως το ουκρανικό θα επιλυθεί από τις μεγάλες δυνάμεις, ωστόσο είναι ενδεχομένως ο μόνος πολιτικός παγκοσμίως που έχει τόσο καλή και πλήρη γνώση – και μάλιστα άμεση από τις προσωπικές του επαφές – για το που βρισκόμαστε σήμερα όσον αφορά τις απαιτήσεις των μερών για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Όσον αφορά τη συνάντηση Orban – Trump δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω πληροφορίες πέρα από το ότι η συνάντηση θα γίνει στην έπαυλη του Trump στο Mar a Lago στην Φλόριντα καθώς και ότι ο Trump δεν έχει ζητήσει σε καμία περίπτωση από τον Orban να διαμορφώσει τις βάσεις για μια ειρηνευτική συνομιλία μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης