Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Κίνας σε ΝΑΤΟ: Αντί να εξοντώνετε Ουκρανούς, λύστε το ουκρανικό και μην κατηγορείτε άλλους για τα λάθη σας

Πυρά Κίνας σε ΝΑΤΟ: Αντί να εξοντώνετε Ουκρανούς, λύστε το ουκρανικό και μην κατηγορείτε άλλους για τα λάθη σας
Η Κίνα συμβουλεύει το ΝΑΤΟ να σκέφτεται τις ενέργειές του, όχι να κατηγορεί άλλους στην Ουκρανία - Αποστολή στην ΕΕ
Η Κίνα συμβουλεύει το ΝΑΤΟ να σκεφτεί τις ενέργειές του στην ουκρανική σύγκρουση και να κάνει βήματα για την επίλυση του προβλήματος, αντί να κατηγορεί άλλους, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κινεζική αποστολή στην ΕΕ.
"Προτρέπουμε το ΝΑΤΟ να ακούσει προσεκτικά τη διεθνή κοινότητα και να λάβει υπόψη του τις φωνές.
Αντί να εξοντώνει τους άλλους, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναλογιστεί τον εαυτό του, να λάβει πραγματικές ενέργειες για να εκτονώσει την κατάσταση και να λύσει το πρόβλημα", ανέφερε η αποστολή.
"Η Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον είναι γεμάτη με νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου και πολεμική ρητορική.
Οι παράγραφοι που σχετίζονται με την Κίνα είναι προκλητικές με προφανή ψέματα και δυσφημίσεις.
Απορρίπτουμε και αποδοκιμάζουμε κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες και έχουμε υποβάλει σοβαρές δηλώσεις στο ΝΑΤΟ", πρόσθεσε η αποστολή.

Η κατηγορία εναντίον της Κίνας

Η Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής της Ουάσιγκτον καλούσε ιδιαίτερα την Κίνα «να σταματήσει κάθε υλική και πολιτική υποστήριξη στην πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας», υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί «τη μεταφορά υλικών διπλής χρήσης, όπως εξαρτήματα όπλων, εξοπλισμό και πρώτες ύλες που χρησιμεύουν ως εισροές για τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας».
Η κινεζική αποστολή απέρριψε την κατηγορία, λέγοντας ότι διατηρεί αυστηρούς ελέγχους στα υλικά διπλής χρήσης που εμπορεύεται στη Ρωσία.
"Η Κίνα είναι μια χώρα που κρατά τα λόγια της.
Ποτέ δεν παρέχουμε θανατηφόρα όπλα σε κανένα από τα μέρη της σύγκρουσης και ασκούμε αυστηρό έλεγχο των εξαγωγών σε αγαθά διπλής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών drones", ανέφερε η αποστολή.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας των ΗΠΑ, Liu Pengyu, δήλωσε στο Sputnik ότι, "Το κανονικό μας εμπόριο με τη Ρωσία είναι ξεκάθαρο και «πάνω στο τραπέζι».
Είναι συνεπές με τους κανόνες και τις αρχές της αγοράς του ΠΟΕ, κάτι που είναι πέρα ​​για πέρα ​​μομφή και δεν πρέπει να επικριθεί".

Η Κίνα κατηγορεί το NATO ότι «υποκινεί σύγκρουση» με τις επικρίσεις του για τη σχέση της με τη Ρωσία

Η Κίνα κάλεσε το NATO να σταματήσει να «υποκινεί σύγκρουση» μεταξύ συμμαχιών μετά τις έντονες επικρίσεις της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας, που κατηγόρησε το Πεκίνο πως παρέχει κρίσιμης σημασίας βοήθεια στη Ρωσία στο πλαίσιο του πολέμου που διεξάγει στην Ουκρανία.
«Το NATO θα όφειλε να σταματήσει να υπερβάλλει για την λεγόμενη κινεζική απειλή, να σταματήσει να υποκινεί σύγκρουση και αντιπαλότητα, και να κάνει περισσότερα για να συνεισφέρει στην ειρήνη και στη σταθερότητα στον κόσμο», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης