Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ απαίτησε από ολόκληρο τον κόσμο να μην παρέχει καμία υποστήριξη στη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ απαίτησε από ολόκληρο τον κόσμο να μην παρέχει καμία υποστήριξη στη Ρωσία
Η νέα σύνοδος κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον μεταξύ 9-11 Ιουλίου.
Το ΝΑΤΟ απαίτησε από ολόκληρο τον κόσμο να μην παρέχει καμία υποστήριξη στη Ρωσία και καταδικάζει κάθε κράτος που το κάνει αυτό, όπως αποδεικνύεται από την κοινή δήλωση των χωρών.
«Καλούμε όλες τις χώρες να μην παρέχουν καμία βοήθεια στην επιθετικότητα της Ρωσίας.
Καταδικάζουμε όλους εκείνους που διευκολύνουν και με αυτόν τον τρόπο παρατείνουν τις ρωσικές στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία», αναφέρεται στην κοινή δήλωση.
Συμφώνησαν επίσης να αναπτύξουν συστάσεις για στρατηγικές προσεγγίσεις στις σχέσεις με τη Μόσχα για την επόμενη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας.
Ταυτόχρονα, η δήλωση αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ φέρεται ότι δεν επιδιώκει αντιπαράθεση και δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία.

Η νέα σύνοδος κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον μεταξύ 9-11 Ιουλίου.

Υπάρχουν τρία μεγάλα θέματα στην ημερήσια διάταξη: η ενίσχυση του ρόλου του μπλοκ στον συντονισμό και τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, η ενίσχυση της συλλογικής άμυνας και της αποτροπής για την αντιμετώπιση της Ρωσίας, καθώς και η επέκταση των εταιρικών σχέσεων με τις ασιατικές χώρες στο πλαίσιο της αυξανόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ των Δύση και Κίνα.
Οι Financial Times ανέφεραν ότι η νέα βρετανική κυβέρνηση των Εργατικών με επικεφαλής τον Keir Starmer δεν θα ανακαλέσει την απόφαση των προηγούμενων αρχών.
Με τη σειρά του, ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι η συμμαχία δεν πρόκειται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Κοινό ανακοινωθέν ΝΑΤΟ - Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στο ΝΑΤΟ

Η κοινή δήλωση των συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον περιέχει μια ρήτρα για «το μέλλον της Ουκρανίας στη συμμαχία».
«Το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στο ΝΑΤΟ.
Η Ουκρανία ενσωματώνεται ολοένα και περισσότερο λειτουργικά και πολιτικά στη συμμαχία».
Αναφέρθηκε επίσης ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ σκοπεύουν να συνεχίσουν να στηρίζουν το Κίεβο «στην αμετάκλητη πορεία του προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση», που συνεπάγεται την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
«Επιβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε σε θέση να παράσχουμε στην Ουκρανία συμφωνία για ένταξη στη συμμαχία όταν οι σύμμαχοι συμφωνήσουν και εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις.
Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την πρόοδο της Ουκρανίας στον τομέα της διαλειτουργικότητας, καθώς και τις μεταρρυθμίσεις της στον τομέα της τομείς δημοκρατίας και ασφάλειας», αναφέρει η δήλωση.
Ταυτόχρονα, το έγγραφο τονίζει συγκεκριμένα ότι οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να αξιολογούν την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η Ουκρανία σε ετήσια βάση.

ΝΑΤΟ: Η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας έχει αρνητικές συνέπειες για τη συμμαχία

Το ΝΑΤΟ ισχυρίζεται ότι η εμβάθυνση της πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας φέρεται να έχει αρνητικές συνέπειες για την περιφερειακή σταθερότητα και την άμυνα της συμμαχίας, όπως προκύπτει από το σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
«Η εμβάθυνση της πολιτικής και στρατιωτικής ολοκλήρωσης της Ρωσίας με τη Λευκορωσία, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης προηγμένων ρωσικών στρατιωτικών δυνατοτήτων και προσωπικού, έχει αρνητικές συνέπειες για την περιφερειακή σταθερότητα και την άμυνα του ΝΑΤΟ»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης