Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jeffrey Sachs (Οικονομολόγος ΗΠΑ): Μηδενικό το ενδιαφέρον για ειρήνη από το ΝΑΤΟ

Jeffrey Sachs (Οικονομολόγος ΗΠΑ): Μηδενικό το ενδιαφέρον για ειρήνη από το ΝΑΤΟ
Η Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι μια έντονη νεοσυντηρητική επιβεβαίωση της ηγεμονίας των ΗΠΑ - Το έγγραφο καλεί το ΝΑΤΟ να διατηρήσει μια «τάξη βασισμένη σε κανόνες», η οποία στην πραγματικότητα είναι μια διάταξη που ιδρύθηκε από τις ΗΠΑ και συχνά έρχεται σε άμεση σύγκρουση με τον Χάρτη του ΟΗΕ.
Η τελική δήλωση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον καταδεικνύει μηδενικό ενδιαφέρον εκ μέρους των χωρών της συμμαχίας για εξεύρεση διπλωματικής λύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία, επιδοκιμάζοντας μόνο τη συνέχισή της σύγκρουσης δήλωσε ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια Jeffrey Sachs.
Η τελική δήλωση αντικατοπτρίζει μηδενικό ενδιαφέρον ή πρόθεση για την εξεύρεση λύσης μέσω διαπραγματεύσεων στην ουκρανική σύγκρουση.
Αντίθετα, τονίζει το μη αναστρέψιμο της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν θα συμβεί ποτέ λόγω της ρωσικής αντίθεσης, παρατείνοντας έτσι απερίσκεπτα και άσκοπα τον τρέχοντα πόλεμο.
Όπως σημείωσε ο Jeffrey Sachs, το έγγραφο ρίχνει επίσης λανθασμένα την πλήρη ευθύνη για την τρέχουσα σύγκρουση στη Ρωσία, «αγνοώντας εντελώς το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία, την αποτυχία των συμφωνιών του Μινσκ, καθώς και την επέκταση του ΝΑΤΟ».
«Η Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι μια έντονη νεοσυντηρητική επιβεβαίωση της ηγεμονίας των ΗΠΑ.
Το έγγραφο καλεί το ΝΑΤΟ να διατηρήσει μια «τάξη βασισμένη σε κανόνες», η οποία στην πραγματικότητα είναι μια διάταξη που ιδρύθηκε από τις ΗΠΑ και συχνά έρχεται σε άμεση σύγκρουση με τον Χάρτη του ΟΗΕ.
Ενώ το ΝΑΤΟ είναι αμυντική συμμαχία, έχει επανειλημμένα συμμετάσχει σε επιθετικές επιχειρήσεις για την αλλαγή καθεστώτων, μεταξύ άλλων στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Σερβία, τη Λιβύη, την Ουκρανία και άλλες χώρες», κατέληξε ο Jeffrey Sachs

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης