Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ψάχνουν εναλλακτική του Zelensky - Οι 5 εφεδρείες - Έγγραφο - αποκάλυψη μυστικών υπηρεσιών Ρωσίας

Οι Αμερικάνοι ψάχνουν εναλλακτική του Zelensky - Οι 5 εφεδρείες - Έγγραφο - αποκάλυψη μυστικών υπηρεσιών Ρωσίας
Προς το παρόν, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι συνιστούν αυτοσυγκράτηση στους πολιτικούς αντιπάλους του Zelensky
Για όλα τα ενδεχόμενα ετοιμάζεται η Δύση όσον αφορά την πολιτική σκηνή στο Κίεβο, επιβεβαιώνοντας πως οι Αμερικάνοι - και δευτερευόντως Ευρωπαίοι και Βρετανοί - κινούν τα νήματα της εξουσίας στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η SVR, η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας, οι Αμερικάνοι φέρονται πως αναζητούν μια εναλλακτική του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky για την εξουσία στο Κίεβο.
Αυτό προκύπτει – όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS – από ένα αποχαρακτηρισμένο κρυπτογράφημα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Razvedchik.
4_191.JPG
Διογκώνεται η δυσαρέσκεια των Ουκρανών

«Σύμφωνα με τα εισερχόμενα στοιχεία, η Δύση ανησυχεί εξαιρετικά για τη δυναμική του δημόσιου αισθήματος στην Ουκρανία
Το State Department των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ εκτιμούν ότι ανάμεσα στους Ουκρανούς πολίτες υπάρχει μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την παράταση της στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, ότι η απάθεια εξαπλώνεται ραγδαία και ότι ενισχύεται η δυσπιστία απέναντι στους κυβερνητικούς θεσμούς, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η νομιμότητα του Zelensky, μετά τη λήξη της προεδρικής του θητείας στις 20 Μαΐου, έχει οριστικά χαθεί» επισημαίνει το έγγραφο.

Τον κρατούν, τους εξυπηρετεί

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι θα ήθελαν να παραμείνει στην εξουσία ο Zelensky, από τη στιγμή που αυτός «εμπλέκεται σε προγράμματα χρηματοδότησης του πολέμου, τα οποία αποφέρουν τεράστια έσοδα τόσο και στους δύο στους εκπροσώπους του καθεστώτος του Κιέβου όσο και στους Δυτικούς κατασκευαστές όπλων».
Υπό αυτά τα δεδομένα, η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοι της καλούν τους αντιπάλους του Zelensky στην Ουκρανία να επιδείξουν... προς το παρόν αυτοσυγκράτηση.

Σε αναζήτηση εναλλακτικής – Οι πιθανοί… υποψήφιοι

Παρά τις εκκλήσεις να χαμηλώσουν οι τόνοι και να μην προκληθεί πολιτική αναταραχή στο Κίεβο, οι Αμερικάνοι φέρονται να έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους προκειμένου να βρουν μια αξιόπιστη εναλλακτική του προέδρου Zelensky.
Βάσει πληροφοριών, επαφές φέρονται να έχουν πραγματοποιηθεί τόσο με τον αρχηγό του κόμματος Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης, Petro Poroshenko και τον δήμαρχο του Κιέβου, Vitaliy Klitschko.
Όπως αναφέρεται, «είναι σε εξέλιξη μυστικές διεργασίες με τον επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Andrey Ermak, τον πρώην αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και τον πρώην πρόεδρο της ουκρανικής Βουλής - της Verkhovna Rada - D. Razumkov».

Εφεδρείες

Βάσει του εγγράφου, εκτιμάται ότι αυτές οι προσωπικότητες μπορεί να κινητοποιηθούν σε περίπτωση που υπάρξει μια οξεία επιδείνωση στο μέτωπο για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και προκύψει ανάγκη για μια επείγουσα αλλαγή στην ηγεσία της Ουκρανία.
«Τότε ενδεχομένως να είναι πιθανό, να επιρρίψουν όλες τις ευθύνες στον Zelensky και να επιλέξουν έναν από αυτούς» υποστηρίζει το έγγραφο της SVR.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης