Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από τον Biden στην… Hillary Clinton – Η εναλλακτική των Δημοκρατικών έναντι του Trump φαίνεται σαν «ξαναζεσταμένο φαγητό»

Από τον Biden στην… Hillary Clinton – Η εναλλακτική των Δημοκρατικών έναντι του Trump φαίνεται σαν «ξαναζεσταμένο φαγητό»
Η Clinton είχε καλύτερες δημοσκοπικές επιδόσεις από τους άλλους τέσσερις πιθανούς υποψήφιους για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος που παρουσιάστηκαν: Harris, Newsom, Whitmer και Biden
Σε απόγνωση φαίνεται ότι βρίσκονται οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ, μόλις τέσσερις μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Με τον Joe Biden να έχει σχεδόν… «καεί» μετά το debate με τον αντίπαλο υποψήφιό του Donald Trump, οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να βρουν αντικαταστάτη.
Βέβαια, ο Biden δεν σκέφτεται επί του παρόντος να αποσυρθεί από την κούρσα, αλλά ήδη τα ονόματα που μπορεί να τον διαδεχτούν βρίσκονται στις λίστες των δημοσκόπων.
Είναι ενδεικτικό ότι η αντιπρόεδρος του Biden, Kamala Harris, βρίσκεται στις μετρήσεις των δημοσκόπων.
Αλλά και ένα άλλο όνομα, από τα παλιά, έχει εμφανιστεί.
Η Hillary Clinton.
Μάλιστα, οι πρώιμες μετρήσεις δείχνουν ότι τόσο η Harris όσο και η Clinton είναι σε καλύτερη θέση για να κερδίσουν.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Clinton είχε χάσει τη θέση της προέδρου το 2016 από τον Donald Trump.
Είτε δηλαδή παραμείνει ο Biden, είτε αναλάβει η Clinton, ο Trump θα ζήσει για δεύτερη φορά μια αναμέτρηση μαζί τους.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Η Clinton προηγείται του Trump με 43% έναντι 41%, με τον δημοσκόπο, Fernand Amandi, ο οποίος έχει κάνει πολλές δημοσκοπήσεις για το DNC, να αναφέρει ότι αιφνιδιάστηκε περισσότερο από τις επιδόσεις της.
«Είμαι πραγματικά έκπληκτος από τη δύναμη της Clinton», είπε πρόσφατα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
«Ενώ ορισμένοι την απορρίπτουν ως υποψήφια του παρελθόντος, οι ψηφοφόροι τουλάχιστον σε αυτή τη δημοσκόπηση δείχνουν ότι μπορεί να είναι ανοιχτοί σε μια επιστροφή της Clinton και ότι ένα σχήμα στο οποίο θα μείνει η Harris ως αντιπρόεδρος είναι ακόμη πιο ισχυρό», πρόσθεσε.
Η Clinton, ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα περήφανη που σκότωσε τον Λιβύο Muammar Gaddafi.
Ως γερουσιαστής των ΗΠΑ, είχε ψηφίσει υπέρ της εισβολής του Ρεπουμπλικανού νεοσυντηρητικού προέδρου των ΗΠΑ George Bush στο Ιράκ και για κάθε άλλη εισβολή των ΗΠΑ.
Επίσης, ως υπουργός Εξωτερικών του Obama, εργάστηκε για την επιτυχία του πραξικοπήματος που ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο και δημοφιλή προοδευτικό πρόεδρο της Ονδούρας Manuel Zelaya και εγκατέστησε μια στρατιωτική χούντα που μετέτρεψε τη χώρα σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και στα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στο δυτικό ημισφαίριο.
Η Clinton είχε καλύτερες δημοσκοπικές επιδόσεις από τους άλλους τέσσερις πιθανούς υποψήφιους για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος που παρουσιάστηκαν: Harris, Newsom, Whitmer και Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης