Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mikhail Galuzin (Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Ρωσία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη νέα σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία

Mikhail Galuzin (Αναπληρωτής ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Ρωσία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη νέα σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία
«Η νέα τοποθεσία δεν έχει καθοριστεί, ωστόσο, η γεωγραφία δεν έχει θεμελιώδη σημασία, είναι το περιεχόμενο, με το οποίο όλα είναι εξαιρετικά ξεκάθαρα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Mikhail Galuzin
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Mikhail Galuzin δήλωσε σχολιάζοντας το θέμα της νέας συνόδου κορυφής για την Ουκρανία, ότι η ρωσική πλευρά δεν δέχεται τελεσίγραφα και δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε τέτοιες εκδηλώσεις.
«Γνωρίζουμε τις προθέσεις του καθεστώτος του Κιέβου και των δυτικών επιμελητών του να «αποκατασταθούν» για την αποτυχημένη «σύσκεψη κορυφής της ειρήνης» στο Bürgenstock της Ελβετίας στα μέσα Ιουνίου του 2024 και να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν μια παρόμοια εκδήλωση».

«Η νέα τοποθεσία δεν έχει καθοριστεί, ωστόσο, η γεωγραφία δεν έχει θεμελιώδη σημασία, είναι το περιεχόμενο, με το οποίο όλα είναι εξαιρετικά ξεκάθαρα».
Τόνισε ότι στη Ρωσία ακούνε «την προηγούμενη ρητορική με τη μάταιη ελπίδα να πιέσουν την απολύτως αδιέξοδη «φόρμουλα Zelensky» και επίσης βλέπουν «συνειδητή άγνοια άλλων πρωτοβουλιών για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης», σημείωσε ο Galuzin.
«Δεν δεχόμαστε τέτοια τελεσίγραφα και δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε τέτοιες «συνόδους κορυφής», κατέληξε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης