Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύψεις Ρώσων: Οι Γάλλοι έτοιμοι να στείλουν 2.000 στρατιώτες στην Ουκρανία - Σοκ... λόγω νεκρών

Αποκαλύψεις Ρώσων: Οι Γάλλοι έτοιμοι να στείλουν 2.000 στρατιώτες στην Ουκρανία - Σοκ... λόγω νεκρών
Η Γαλλία δεν έχει δει τέτοιες απώλειες από τον πόλεμο στην Αλγερία από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα αναφέρει το έγγραφο της SVR
Σε αποκαλύψεις για την πρόθεση της Γαλλίας να στείλει μια δύναμη 2.000 στρατιωτών στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2024 προχωρούν οι Ρώσοι επικαλούμενοι στοιχεία που συλλέχθηκαν από την SVR, την Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας.
Υπενθυμίζεται πως στις 19 Μαρτίου ο επικεφαλής της SVR, Sergei Naryshkin είχε αναφέρει ότι το Παρίσι προετοιμάζει μια δύναμη 2.000 στρατιωτών προκειμένου να σταλεί στην Ουκρανία.
Η Γαλλία τότε είχε απορρίψει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του Naryshkin, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως το γαλλικό σώμα εξακολουθεί να ετοιμάζεται για αυτήν την αποστολή.

Τι ανησυχεί τους Γάλλους

«Ο γαλλικός στρατός ανησυχεί για τον αυξημένο αριθμό των Γάλλων που έχουν σκοτωθεί στο ουκρανικό θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων.
Σημειώνεται ότι μόνο ως αποτέλεσμα της καταστροφής του προσωρινού σημείου ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων κοντά στο Kharkiv από τις ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 17 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, «δεκάδες Γάλλοι πολίτες» σκοτώθηκαν και έκτοτε «τέτοιες επιθέσεις έχουν γίνει ο κανόνας στην ουκρανική σύγκρουση.
Όπως ανεπίσημα παραδέχεται το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, η χώρα δεν έχει δει τέτοιες απώλειες στο εξωτερικό από τον πόλεμο στην Αλγερία, από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα» επισημαίνεται στο έγγραφο.

Γεγονός η εμπλοκή της Γαλλίας

Σύμφωνα με το έγγραφο, κρύβουν με επιμέλεια τον πραγματικό αριθμό των νεκρών, καθώς επίσης και το γεγονός της ανάμειξης του γαλλικού στρατού στην Ουκρανία.
«Εξαιτίας αυτού, τα εμπλεκόμενα υπουργεία επιχειρούν να λύσουν διάφορα πρακτικά ζητήματα: να οργανώσουν κηδείες, να πληρώσουν αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και να δώσουν συντάξεις σε όσους έμειναν ανάπηροι» υποστηρίζει το έγγραφο.

Δυσανάλογα πολλοί αξιωματικοί νεκροί

Το έγγραφο της SVR αναφέρει ότι ο αριθμός των θανάτων των Γάλλων «έχει ήδη ξεπεράσει ένα ψυχολογικά σημαντικό όριο» και τονίζει ότι η δημοσίευση τέτοιων ευαίσθητων δεδομένων μπορεί να προκαλέσει μαζικές διαμαρτυρίες.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, η γαλλική στρατιωτική ηγεσία φοβάται επίσης τη δυσαρέσκεια ανάμεσα στους αξιωματικούς μεσαίου επιπέδου, από τους οποίους υπάρχουν «δυσανάλογα πολλοί» μεταξύ των νεκρών, και ήδη στο παρόν στάδιο υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την εύρεση «εθελοντών» για εναλλαγή στην Ουκρανία.

Νο1 στόχος

Παρόλο αυτά, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το γαλλικό σώμα ετοιμάζεται να σταλεί στην Ουκρανία.
Σε αρχικό στάδιο, θα αριθμεί περίπου 2.000 άτομα.
Το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας ανησυχεί ότι ένα τόσο σημαντικό στρατιωτικό σώμα δεν θα μπορεί να μεταφερθεί και να σταθμεύσει στην Ουκρανία απαρατήρητο.
Συνεπώς, με αυτόν τον τρόπο θα γίνει ο «νούμερο ένα» νόμιμος στόχος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων» αναφέρει το έγγραφο.

Οι εμπρηστικές δηλώσεις Macron

Η ιδέα πιθανής αποστολής δυτικών χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία άρχισε να συζητείται μετά από δήλωση του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron, ο οποίος στα τέλη Φεβρουαρίου υποστήριξε ότι το θέμα αυτό τέθηκε σε συζήτηση στο πλαίσιο διεθνούς συνάντησης που έγινε στο Παρίσι με τη συμμετοχή εκπροσώπων από περίπου 20 χώρες της Δύσης.
Όπως είχε πει τότε ο Macron, οι συμμετέχοντες δεν κατέληξαν σε συναίνεση για το θέμα αυτό, αλλά είχε σημειώσει πως ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον.
Αργότερα, επανήλθε, αναφέροντας πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο αποστολής γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία εάν το ζητήσει το Κίεβο και «αν οι ρωσικές δυνάμεις διαπεράσουν την πρώτη γραμμή» και κινηθούν προς Κίεβο και Οδησσό.
Στη συνέχεια η εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι ο Macron θέλησε να δημιουργήσει έναν συνασπισμό στην ΕΕ για να στείλει από κοινού εκπαιδευτές στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης