Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική προειδοποίηση - Επικίνδυνη κλιμάκωση το σχέδιο των ΗΠΑ να αναπτύξουν πυραύλους στη Γερμανία

Ρωσική προειδοποίηση - Επικίνδυνη κλιμάκωση το σχέδιο των ΗΠΑ να αναπτύξουν πυραύλους στη Γερμανία
Το 2026, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να αναπτύσσουν στη Γερμανία όπλα με βεληνεκές μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη
Το σχέδιο των ΗΠΑ να αναπτύξουν νέα όπλα μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία από το 2026 αυξάνει την πιθανότητα μιας κούρσας εξοπλισμών και μπορεί να προκαλέσει μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov.
"Ουσιαστικά, πρόκειται για τα σχέδια των ΗΠΑ να αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου και μικρού βεληνεκούς στην Ευρώπη.
Η Ουάσιγκτον κάνει ένα σοβαρό λάθος.
Τέτοια άκρως αποσταθεροποιητικά βήματα απειλούν άμεσα τη διεθνή ασφάλεια και τη στρατηγική σταθερότητα", δήλωσε ο διπλωμάτης στο κανάλι Telegram της ρωσικής πρεσβείας.

Επικίνδυνη κλιμάκωση

"Οι Αμερικανοί αυξάνουν τον κίνδυνο μιας κούρσας πυραυλικών εξοπλισμών.
Εδώ, ξεχνούν ότι το να ακολουθήσουν τον δρόμο της αντιπαράθεσης μπορεί να πυροδοτήσει μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση εν μέσω της επικίνδυνης όξυνσης των εντάσεων κατά μήκος της γραμμής Ρωσίας-ΝΑΤΟ", εξήγησε.
"Αντί να επιδιώκουν την ειρήνη, όπως η Ρωσία, οι Αμερικανοί πήραν έναν επικίνδυνο μιλιταριστικό δρόμο. Εκεί, κανείς δεν σκέφτεται να ελαχιστοποιήσει τις επικίνδυνες συνέπειες της παραβίασης της Συνθήκης για τα Πυρηνικά Όπλα Μέσου Βεληνεκούς.
Η Ουάσινγκτον έδειξε για άλλη μια φορά την ακόρεστη ανάγκη της να επιδείξει τη δική της στρατιωτική υπεροχή", σημείωσε ο απεσταλμένος
Σύμφωνα με την κοινή δήλωση Ουάσινγκτον-Βερολίνου, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα, το 2026, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να αναπτύσσουν στη Γερμανία όπλα με βεληνεκές μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης