Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση Erdogan κατά Biden, ΝΑΤΟ: «Τροφοδοτήσατε τη φωτιά με τη Ρωσία» - Η Τουρκία στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Σφοδρή επίθεση Erdogan κατά Biden, ΝΑΤΟ: «Τροφοδοτήσατε τη φωτιά με τη Ρωσία» - Η Τουρκία στη σωστή πλευρά της ιστορίας
Εν αντιθέσει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Τουρκία επιλέγει να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας στο ουκρανικό μέτωπο, ενώ η Ελλάδα έχει προ πολλού χάσει έναν ισχυρό σύμμαχο, τη Ρωσία του Vladimir Putin
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ, του προέδρου Joe Biden και των δυτικών κρατών, εξαπέλυσε σε συνέντευξη του ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, κατακρίνοντας τη στάση τους απέναντι στην ουκρανική κρίση, αλλά και για τις φρικαλεότητες στη Γάζα.
Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγορεί ανοικτά τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ ότι έριξαν λάδι στη φωτιά του πολέμου στη Ουκρανία, παρέχοντας υπέρμετρη στρατιωτική βοήθεια στο καθεστώς Zelensky.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, η λύση δεν είναι περισσότερη αιματοχυσία και αλλά η επίτευξη ειρήνης...
Καθώς ο εξασθενημένος Πρόεδρος Joe Biden επιδιώκει να συγκεντρώσει διεθνή υποστήριξη για την Ουκρανία απέναντι στην ρωσική επέλαση στο πεδίο της μάχης και να μετριάσει παράλληλα την κριτική για την υποστήριξή του στο Ισραήλ, ο ηγέτης των ΗΠΑ αντιμετωπίζει μια ισχυρή αντίθετη φωνή από τον Τούρκο πρόεδρο.
Ο Τούρκος ηγέτης έφτασε νωρίτερα στην Ουάσιγκτον, για την ετήσια σύνοδο του ΝΑΤΟ και σε συνέντευξη του για το Newsweek υποστήριξε ότι οι δυτικές δυνάμεις ακολουθούν λανθασμένες και δυνητικά επικίνδυνες προσεγγίσεις και στις δύο συγκρούσεις.
Μάλιστα προειδοποίησε, ότι και τα δύο μέτωπα (σσ. ουκρανικό-Γάζα) μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις στις περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
Παράλληλα, ο κ. Erdogan επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τη θέση του ότι «δεν θα είμαστε μέρος σε αυτόν τον πόλεμο» παρά τις εκκλήσεις του Biden για μεγαλύτερη αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.
Εν αντιθέσει δηλαδή με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Τουρκία επιλέγει να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας στο ουκρανικό μέτωπο, ενώ η Ελλάδα έχει προ πολλού χάσει έναν ισχυρό σύμμαχο, τη Ρωσία του Vladimir Putin.
russia-turkey-presidents-erdogan-putin-sco.webp
Με δεσμεύσεις για περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο που προέρχονται από δυτικές πρωτεύουσες ενόψει της συνόδου κορυφής, o Erdogan επέλεξε να ασκήσει βαθιά κριτική στη στρατηγική των συμμάχων του, ενώ η Τουρκία όπως είπε επιδιώκει την επίτευξη ειρήνης και διαλόγου των μερών.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε χαρακτηρίσει ανησυχητική την προοπτική «απευθείας σύγκρουσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ρωσία», στο πλαίσιο δηλώσεών του, που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Erdogan: «Στηρίζετε τρομοκράτες» - Επίθεση κατά Biden

Εν τω μεταξύ ο Erdogan, άφησε επίσης αιχμές προς τους Δυτικούς για την οργάνωση των Γκιουλενιστών (FETO) την οποία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» όπως και το ISIS.
Κατηγορεί δε τις ΗΠΑ ότι παρέχουν στήριξη σε δίκτυα τρομοκρατών αλλά και στο Ισραήλ, μιλώντας για «συνενοχή» των Αμερικανών στα εγκλήματα κατά αμάχων που διαπράττει, όπως υποστηρίζει, το Ισραήλ στη Γάζα
«Τόσο το DAESH όσο και το FETO σκοτώνουν ανθρώπους. Τόσο το DAESH (ISIS) όσο και το FETO εκμεταλλεύονται τα θρησκευτικά συναισθήματα των ανθρώπων. Τόσο το DAESH όσο και το FETO στοχεύουν να βλάψουν τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται.
Η FETO σκοπεύει να διεισδύσει στις κυβερνήσεις των χωρών όπου δραστηριοποιείται και να πάρει τον έλεγχο του συστήματος. Αυτό περιλαμβάνει και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Με απτά στοιχεία, εξηγήσαμε τους κινδύνους αυτής της δομής στους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ωστόσο, ο κ. Biden και εγώ έχουμε διαφορετικές απόψεις για αυτό το θέμα», αναφέρει ο κ. Erdogan και προσθέτει:
«Επιπλέον, έχουμε διαφορετικές απόψεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιστεύουμε ότι η βίαιη δολοφονία αθώων ανθρώπων από το Ισραήλ σε νοσοκομεία όπου πηγαίνουν για θεραπεία, σε ασθενοφόρα, σε αγορές, σε κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας είναι η σοβαρότερη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η αμερικανική κυβέρνηση, ωστόσο, αγνοεί αυτές τις παραβιάσεις και παρέχει στο Ισραήλ τη μεγαλύτερη υποστήριξη. Το κάνουν αγνοώντας ότι καθίστανται συνένοχοι σε αυτές τις παραβιάσεις».
Ο Erdogan εγκαλεί τις ΗΠΑ ότι παρέχουν υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις των Κούρδων και των Γκιουλενιστών, λέγοντας ότι αυτό «δεν συμβαδίζει με τις αρχές του ΝΑΤΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης