Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μνημείο της Anne Frank στο Άμστερνταμ σκανδαλίστηκε με γκράφιτι – Έγραψαν Γάζα στο βάθρο του

Το μνημείο της Anne Frank στο Άμστερνταμ σκανδαλίστηκε με γκράφιτι – Έγραψαν Γάζα στο βάθρο του

Καταδικάστηκε η πράξη βανδαλισμού

Σχετικά Άρθρα
Το μνημείο της Anne Frank, της κοπέλας που πέθανε σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, παραμορφώθηκε με τη λέξη «Γάζα» με κόκκινη μπογιά στο πάρκο του Άμστερνταμ, σύμφωνα με το CNN.
Το μνημείο της Anne Frank, η οποία έγινε διάσημη παγκοσμίως χάρη στο ημερολόγιό της που ανακαλύφθηκε, βρίσκεται κοντά στο σπίτι όπου έμενε η οικογένειά της πριν χρειαστεί να κρυφτούν.
Φωτογραφίες του βανδαλισμού εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 9 Ιουλίου, δείχνοντας ότι κάποιος είχε γράψει με κόκκινη μπογιά στο βάθρο το «Gaza» και επίσης είχε πιτσιλίσει μπογιά στα πόδια του γλυπτού.
Η αστυνομία του Άμστερνταμ έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις.
Ο δήμαρχος του Άμστερνταμ καταδίκασε έντονα την πράξη βανδαλισμού.
«Ο βανδαλισμός σε ένα τόσο πολύτιμο μνημείο δεν βοηθά κανέναν Παλαιστίνιο.
Αυτό το κορίτσι, που δολοφονήθηκε βάναυσα από τους Ναζί σε ηλικία 15 ετών, θυμίζει σε εμάς και στην πόλη μας ανθρωπιά και καλοσύνη στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Όποιος το έκανε αυτό πρέπει να ντρέπεται, και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό», αντέδρασε.
Κατά τη διάρκεια του κύματος υπέρ των παλαιστινιακών διαδηλώσεων την άνοιξη, παρόμοιες ενέργειες σημειώθηκαν στο Άμστερνταμ, και φιλοπαλαιστινιακές φοιτητικές ομάδες οργάνωσαν ακόμη και θορυβώδεις διαδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, οι οποίες περιελάμβαναν οδοφράγματα κτιρίων και συγκρούσεις με την αστυνομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης