Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το συντριπτικό 67% των Αμερικανών απαιτεί την απόσυρση του Joe Biden από την προεκλογική κούρσα

ΗΠΑ: Το συντριπτικό 67% των Αμερικανών απαιτεί την απόσυρση του Joe Biden από την προεκλογική κούρσα
Μόνο το 30% δήλωσε ότι πιστεύει στην επανεκλογή του Biden και στην παραμονή του στην προεκλογική καμπάνια
Η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών εκτιμάει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden πρέπει να τερματίσει την προεκλογική του εκστρατεία.
Το ρεύμα αυτό καταγράφεται ευδιάκριτα στα πορίσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη από την Washington Post, το κανάλι ABC και την εταιρεία κοινωνικών και πολιτικών ερευνών Ipsos.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 67% των ερωτηθέντων εκδήλωσε την επιθυμία του ο πρόεδρος των ΗΠΑ να αποχωρήσει από την κούρσα, ενώ μόνο το 30% δήλωσε ότι πιστεύει στην επανεκλογή του Biden και στην παραμονή του στην προεκλογική καμπάνια.
Επιπλέον, το 56% των δημοκρατικών υποστηρικτών που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι ο υποψήφιός τους για την προεδρία πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ενώ το 42% είναι υπέρ της συμμετοχής του.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι τέτοια στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Biden ότι μόνο η ελίτ του κόμματος θέλει να αποχωρήσει από την κούρσα.
Ως προς την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι τόσο ο Biden όσο και ο πρώην πρόεδρος Donald Trump είχαν την υποστήριξη του 46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα της ίδιας εταιρείας στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Απριλίου.
Η δημοσκόπηση Washington Post-ABC-Ipsos διεξήχθη 5-9 Ιουλίου και σε 2.431 Αμερικανών.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου με τον Ρεπουμπλικανό Donald Trump να προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για την είσοδο στον Λευκό Οίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης